2024.03.29, Péntek
Évet értékelt a megyei rendőrfőkapitány

Évet értékelt a megyei rendőrfőkapitány

police.hu

2017.02.10. 09:44

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén csökkent a regisztrált bűncselekmények száma és javult a nyomozás eredményességi-mutató.

Hirdetés

Dr. Urbán Zoltán rendőr ezredes, megyei rendőrfőkapitány a megyei rendőr-főkaptányságon megrendezett értekezleten értékelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. évben végzett munkáját, és ismertette a következő év fontosabb feladatait.

A rendőrfőkapitány elmondta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2016. évben csökkent az összes rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma, tovább mérséklődött a közterületen elkövetett kiemeleten kezelt bűncselekmények száma, valamint a lopás és a betöréses lopások száma is kedvező tendenciát mutat. Kiemelte, hogy ebben az évben sem volt felderítetlen életellenes bűncselekmény miatt indított nyomozás a megyében.  További eredmény, hogy a rablások nyomozás eredményességi- mutatója 98%. 

 

A személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma kismértékben emelkedett, azonban a halálos kimenetelű és az ittasan okozott közúti közlekedési balesetek száma csökkent.

A vezető értékelőjében beszélt a bűn- és baleset-megelőzési tevékenységekről és jól működő programokról is.

Dr. Urbán Zoltán rendőr ezredes kifejezte köszönetét az állomány tagjainak és az együttműködő társszerveknek.

Az értekezlet elöljárója, Kovács István rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes megköszönte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. évi munkáját, az elért eredményeket, valamint ismertette a rendőség 2017. évi főbb célkitűzéseit.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságévértékelés