2024.04.27, Szombat

Május végi programok a Tiszta tó a Tisza-tó projektben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2017.05.22. 10:14

A Tiszta tó a Tisza-tó projekt 2. üteme májusban és júniusban programok és különböző kampányok sokaságával igyekszik felhívni a környezettudatos magatartás fontosságára a figyelmet a Tisza-tó környékén.

Hirdetés

 

Ennek a tevékenységnek része a turizmus is, hiszen a térség a maga 300 ezres éves vendégéjszaka számával hazánk egyik feltörekvő turisztikai desztinációja. A megyei önkormányzat szervezésében, a projekt keretében május 27-én Tiszaderzsen környezetvédelmi konferencia és polgármester találkozó, május 30-án Kiskörén turisztikai konferencia és öko art show lesz. Ez utóbbin debután a tó élethű kabalafigurája is! Mindkét programra ingyenes a részvétel, de előzetes regisztrációhoz kötött.

 

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter úr fővédnökségével május 27-én 10:00 - 12:30 óra között Tiszaderzsen Tiszta tó a Tisza-tó környezetvédelmi konferencia és Tisza-tavi Polgármesterek Találkozója című szakmai rendezvény lesz, melyen előadások mellett díjátadásokra is sor kerül. Az eseményen Miniszter úr adja át a Tisza-tavi Régióért díjat, a Tisza-tó Zöld Nagykövete, az Év Tisza-tavi Polgármestere díjakat, valamint a TeSZedd országos hulladékgyűjtő mozgalomban legaktívabb Tisza-tavi települést is elismerik. A rendezvényre május 24-ig a [email protected] e-mail címre elküldött levélben lehet jelentkezni.

 

 

Május 30-án Kiskörén Tisza-tavi Turisztikai Konferencia és Öko Art Show lesz. Az egész napos program védnöke Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, egyben a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke. A délelőtti programok érdekes előadásokat ígérnek a várhatóan még júniusban kiemelt turisztikai térséggé váló Tisza-tó - Debrecen -Hortobágy - Hajdúszoboszló térséghez kapcsolódóan. A délutáni események az Öko Art Show-val folytatódnak, amelynek keretében lesz ökoszínház, kreatív szemléletre sarkalló "zöld" előadás, öko divatbemutató, valamint a Tisza-tó életnagyságú kabalafigurája is ekkor debütál. 

A rendezvényre május 26- ig lehet jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és a [email protected] e-mail címre történő visszaküldésével. 

 

 

AktuálisTisza-tóTiszaderzsJász-Nagykun-Szolnok Megyei ÖnkormányzatKisköreTiszta tó a Tisza-tó projekt