2022.08.19, Péntek

Tanévzáró Néptánc Gálát szerveznek Törökszentmiklóson

torokszentmiklos.hu

2017.05.23. 09:05

A törökszentmiklósi „Ezerjó” Művészeti, Kulturális és Hagyományőrző Egyesület 2017. május 29 - június 03-ig rendezi meg Törökszentmiklóson a III. „Ezerjó” Folklór Fesztivált.

Hirdetés

Az „Ezerjó” Művészeti, Kulturális és Hagyományőrző Egyesület Néptánctagozata felvállalta, hogy minden évben megrendezi Törökszentmiklóson a mindennapos testnevelés oktatás keretén belül néptáncot tanuló gyerekek Tanévzáró Néptánc Gáláját.

A rendezvény részeként az „Ezerjó” Szentmiklós Néptáncegyüttes csoportjai is megmutathatják a közönségnek, szülőknek az aktuális tanévben elsajátított táncanyagot, koreográfiákat.  Az Egyesület egyik fontos célkitűzése az, hogy kapcsolatokat épít és tart más hasonló célokért dolgozó magyarországi és határainkon túli civil szervezetekkel, oktatási intézményekkel és közösségekkel. Idén Lengyelországból is érkezik Néptáncegyüttes.

 

Május 29 – június 02-ig (hétfőtől-péntekig)  a város 3 általános iskolájában és gimnáziumában néptáncot tanuló gyerekek Tanévzáró Néptánc Gáláit szervezik meg. Június 03-án, szombaton a Fesztivál záró napján pedig a lengyel táncegyüttesen túl Nyíregyházától-Ürömig, az ország és a térség több pontjáról érkező Néptáncegyüttest is várnak (mintegy 250 táncos), akikkel már nagyon régi baráti kapcsolatot ápolnak. Délelőtt 10.00 órától a nap során fellépő táncosok közreműködésével egy igen látványos felvonulást láthatnak és hallhatnak a városközpontban.  17.00 órától pedig az Almásy úton, a Lukács Mozgó előtt felállított nagyszínpadon kerül sor a  Záró Gálaműsorra majd lengyel-magyar Táncház várja az érdeklődőket.

 

AktuálisnéptáncTörökszentmiklósIII. „Ezerjó” Folklór Fesztivál