2024.03.28, Csütörtök
Új tűzoltójárműveket kapott a katasztrófavédelem
Kép: OPH

Új tűzoltójárműveket kapott a katasztrófavédelem

jasz.katasztrofavedelem.hu

2017.05.02. 11:39

A tizennégy új magyar tűzoltójármű egyike a Karcagi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság járműparkját gazdagítja.

Hirdetés

A Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Pogácsás Tibor április 28-án délelőtt tizenöt új tűzoltójárművet adott át a katasztrófavédelemnek. Az új eszközök összértéke megközelíti a kétmilliárd forintot.

 

Az államtitkár tizennégy új, magyar gyártmányú HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú tűzoltójárművet és egy új, harminckét méter mentési magasságú, IVECO-Magirus magasból mentő járművet adott át a katasztrófavédelem területi szervei részére. Pogácsás Tibor elmondta, a magyar emberek jogos elvárása, hogy baj esetén minél hamarabb szakszerű segítséghez jussanak. Azzal, hogy a katasztrófavédelem gépparkja új, hazai gyártású, a kor kihívásainak megfelelő járművekkel egészül ki, az állampolgárok nagyobb biztonságban érezhetik magukat.
 
A HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000, vagyis a magyar gyártású tűzoltójármű megtervezésekor kifejezetten a magyar viszonyokat és a magyar tűzoltók igényeit vették figyelembe. A jármű tűzoltási és műszaki mentési feladatokra is kiválóan alkalmazható. Nemcsak városi környezetben, hanem lakott területen kívül, akár nehéz terepviszonyok között is jól használható.

AktuálistűzoltójárműKarcagi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság