2024.04.18, Csütörtök

Csatornahálózat épül Újszászon

onkormanyzat.mti.hu

2017.08.29. 13:08

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 80,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

Hirdetés

Újszász Városi Önkormányzat a TOP-2.1.3-15-JN1-2016-00038 azonosító számú, „Újszász város belterület belvíz-elvezető hálózatának fejlesztése” című projekt keretében 80,00 millió forint összegű, vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el a Deák Ferenc út, a városközpont, valamint a Munkás út térségében lévő szegregátum utcáinak bel- és csapadékvíz elvezető csatornáinak kiépítésére. 
  
A fejlesztés eredményeként a Deák Ferenc út – mint fő célterület – mindkét oldalán teljes hosszúságban, továbbá a városközpontban a Kossuth Lajos út egy szakaszán és a piactér környezetében, valamint a Munkás út térségében lévő szegregált lakókörnyezeti rész utcáiban összesen 7.276,2 méter hosszúságban valósul meg bel- és csapadékvíz elvezető csatornahálózat kiépítése. 
  
A beruházásnak köszönhetően a belterület belvízzel leginkább veszélyeztetett területein a lakóházak és a műszaki infrastruktúra veszélyeztetettsége jelentősen mérséklődik. A beruházás során minimum 6 fő hátrányos helyzetű lakos foglalkoztatására is sor kerül. 
A projekt során a klímaváltozás hatásaira, a szélsőségesebb időjárás által okozott veszélyhelyzetekre, a vizek helyben történő visszatartására és a vizekkel történő takarékos gazdálkodásra társadalmi szemléletformáló akció keretében hívják fel a figyelmet. 
  
A projekt megvalósítására 2017. július 1 – 2019. február 28. között kerül sor. 
 

AktuálisÚjszászbelvíz-elvezető hálózatcsapadékvíz elvezető csatornahálózat