2024.04.25, Csütörtök

Közösségi teret alakítanak ki az újszászi városközpontban

onkormanyzat.mti.hu

2017.08.31. 12:31

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, 141,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósul meg.

Hirdetés

  
A fejlesztés eredményeként sor kerül a művelődési ház fűtéskorszerűsítésére, a meglévő kazánház és kémény elbontására; szabadtéri színpad, kondipark és játszótér építésével új, aktív, rekreációs célokat szolgáló városi főtér létrehozására, amely mellett megújul a zöldfelületi rendszer is. A zöldfelület kialakítása során törekedni fognak a vizekkel történő takarékos gazdálkodásra. A célterületen térfigyelő kamerarendszer és wifi hozzáférés kialakítása is megvalósul. A művelődési házhoz kapcsolódó, alulhasznosított térben büfé kerül kialakításra. 
A projekt részét képezik az ún. soft elemek is, amelyeknek keretében a város életét és történelmét bemutató installáció, és a városi arculat formálását szolgáló városmarketing valósul meg, továbbá a helyi identitást segítő közösségi programok kerülnek megszervezésre. 
  
A beruházásnak köszönhetően 3.600 m2 zöldfelület kerül újonnan kialakításra vagy felújításra, továbbá a városi területeken létrehozott vagy helyreállított nyitott terek nagysága eléri a 2.751 m2-t.  A beruházás során minimum 6 fő hátrányos helyzetű lakos foglalkoztatására is sor kerül. 
  
A projekt megvalósítására 2017. július 1 – 2019. április 30. között kerül sor. 

AktuálisÚjszászÚjszász Művelődési Ház