2020.05.26, Kedd

Hirdetés

Szolnok megye nyolcadik osztályos csapatai mérték össze tudásukat, a SZMSZC Rózsa Imre Középiskolája és Kollégiuma által szervezett rendészeti és honvédelmi versenyen.

Hirdetés

Közel százötven diák részvételével kezdődött meg 2017. október 19-én a versengés az eseménynek otthont adó intézmény sportpályáján. Szitár Ferenc rendőr ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese köszöntötte a csapatokat és nyitotta meg a tornát.

A pályaorientációs versenyen a végzős diákoknak sok izgalmas feladattal kellett megküzdeniük. A csapatoknak tűzvédelmi és kerékpáros tesztet kellett kitölteniük, valamint az ügyességi feladatok mellett légpuskalövészetben is megmutathatták tudásukat. A rendőrség, a honvédség, a tűzoltóság és a büntetés-végrehajtás munkatársai információs pontokon nyújtottak tájékoztatást a hivatás iránt érdeklődőknek. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei fegyverzettechnikai bemutatóval, tesztekkel, részeg-szemüveges pálya kipróbálásával várták a résztvevőket, akik között a legnagyobb sikert a kis rendőrrobot aratta.

A komor időjárás ellenére nagyon lelkesek voltak a fiatalok. Végül, a dobogó legfelső fokára a szolnoki Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskola csapata állhatott.

 

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságÚjszászrendészeti és honvédelmi versenySZMSZC Rózsa Imre Középiskola és Kollégium