2024.03.28, Csütörtök

Több mint félmilliárdos támogatást nyert Kunmadaras

alfoldhir.hu

2017.11.07. 11:01

Sor kerül kerékpárút építésre, energetikai fejlesztésre és templomfelújításra is.

Hirdetés

A 2017-es évben több, mint félmilliárd forintnyi támogatást nyert a település a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül. 

300 millió forintból kerül fejlesztésre az alapinfrastruktúra a kunmadarasi repülőtéren. A projekt célja a meglévő épületek átalakítása, felújítása, valamint az iparterületek elérhetőségét megteremtő vagy erősítő önkormányzati tulajdonú, helyi utak fejlesztése.

Közel 200 millió forint támogatásnak köszönhetően felújításra és bővítésre kerül a Kálvin úti óvoda, mely a munkálatok után 7 férőhelyes minibölcsődével bővül. 100 millió forintból további 3 óvoda – Újvárosi Óvoda, Arany J. úti Óvoda, Csokonai úti Óvoda – energetikai korszerűsítésére is sor kerül (nyílászárócsere, hőszigetelés, tetőfelújítás, stb.).

Nagykunsági templomok útján – Kulturális turisztikai desztináció címmel beadott nyertes pályázat által 160 millió forintból újul meg a Református Templom. 100 millió forintból a lakott területen kívül elhelyezkedő Repülőtéren lévő munkahelyek és a település belterületének egy része közötti kétirányú kerékpárforgalmi útvonal kialakítása valósul meg.

AktuálisKunmadarasTerület- és Településfejlesztési Operatív Program