2024.04.20, Szombat

Újra pingvint lehet sétáltatni a Jászberényi Állatkertben

Jászberényi Állat- és Növénykert

2017.11.13. 10:46

Sétáljon a pingvinekkel minden nap 11 órakor.

Hirdetés

Az állatkert téli üzemmódban, novembertől februárig minden nap 9-16 óra között tart nyitva. 

 

Kis állatkert - nagy élmény!

Az állatkert célja, az állatoknak a lehető legjobb körülmények között tartása és bemutatása, ezért a kifutók a természetes élőhelyeket utánozva tágasak és környezeti elemekkel gazdagítottak. A hely szűke miatt a nagytestű állatokat kistestűek váltották fel, így a látogatók egy szép, családias hangulatban eltöltött nap megismerkedhetnek azzal, hogy "kicsiben" is milyen sokrétű és színes az élővilág.

2001 óta - az országban egyedül - rendszeres látványetetési programmal várnak minden érdeklődőt. Ez azt jelenti, hogy az állatok etetési idejét elosztották egész napra és nem csak eléjük teszik a takarmányt, hanem annak megszerzéséért az állatoknak meg kell dolgozniuk. Ezeket az akciókat a gondozók kis előadása kíséri, ahol sok érdekesség megtudható az adott fajról.

Az elmúlt évek alatt nagy fejlődésen mentek keresztül. Sikerült a múlt szűk, sokszor nyomasztó ketreceitől megszabadulni és új az állatok és a látogatók igényeinek megfelelő korszerű bemutatókat építeni. Ezzel párhuzamosan az állatállomány is megfiatalodott illetve kicserélődött, így az elmúlt időszakban sok kis újszülöttnek lehetett örülni.

Az állatkert érdekességei közé tartozik az európai barna medvék és a farkasok közös kifutója, az afrikai madárröpde, ahol a vendégek együtt lehetnek a koronás darvakkal és más afrikai madarakkal. Az eltöltött idő során találkozhatnak még tarajos sülökkel, szurikátákkal, óriáskígyókkal, hiénákkal, gibbon családdal, a gyerekek által legjobban kedvelt makikkal, a kattákkal is.

Az állatkerti munkán kívül nagy hangsúlyt fektetnek a természetvédelemre is. Évente sok sérült állat, főleg madár kerül be, melyeket igyekeznek meggyógyítani, illetve szabadon engedni. Természetvédelmi tevékenységüket a térségben működő hasonló szervezetekkel együtt végzik.

A Jászberényi Állat- és Növénykert szerves része az arborétum, ahol három tanösvényt végig járva a madárvédelemmel, az erdők fáival és a környezet fenntarthatóságával kapcsolatos információkkal lehetnek gazdagabbak.

 

 

AktuálisJászberényJászberényi Állat- és Növénykertpingvinséta