2021.01.24, Vasárnap

Hirdetés

63 új szolgálati járművet kapott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

63 új szolgálati járművet kapott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

police.hu

2017.12.19. 12:00

A Skoda, a Mercedes, az Audi, a Volkswagen és a Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitány adta át a szolnoki Repülőmúzeum udvarán.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2017. december 18-án 63 darab szolgálati gépjármű került.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 7 évről 4 évre csökkent.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek.

A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.

Galéria

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságszolgálati gépjárműrendőrautó