2024.04.27, Szombat

Kiderült, ki az igazi „jászkunsági gyerek” – kétszáz fellépő mutatta meg mit tud

szoljon.hu

2017.12.06. 19:03

Az első alkalommal megszervezett „Jászkunsági gyerek vagyok” megyei népművészeti szemle döntőjét az elmúlt hétvégén Jászapátin tartották.

Hirdetés

A versengés a Hagyományok Háza szakmai támogatásával és a Jászsági Népművészeti Műhely Egyesület szervezésében zajlott. A fiataloknak bemutatkozási, fellépési lehetőséget biztosított a verseny.

A szervezők építettek azon tapasztalatokra, amelyet Bukor Irén, a művelődési ház igazgatója korábban a Jászkun Világ művészeti szemle szervezőjeként gyűjtött.

A tizenkilenc produkcióban mintegy kétszáz fellépő mutatta be táncos-, énekes-, hangszeres tudását. Gál-Dobos Beáta, a népművészeti műhely vezetője elmondta, hogy a színvonalas bemutatók közül a zsűri nívódíjjal értékelte a Kispörgők énekes duó, Bella Zoltán, Csermák Kristóf szólótáncosok, Holló-Szabó Dóra és Pál Bence, Bontovics Letícia és Rusvai Máté, valamint Varga Enikő és Varga Petra táncospárok produkcióját.

 

 

Az együttesek közül a Corvinka Kamara-táncegyüttes, a Barkóca Táncegyüttes és az Iglice Táncegyüttes vehetett át nívódíjat, zenészként pedig Horváth Áron cimbalomjátékát ismerték el.

A színpadi megjelenésért Papp Virág és Kemenczei Zsanett, a kiemelkedően stílusos előadásmódért pedig Rusvai Máté részesült különdíjban.

AktuálisJászapátielőadásnépművészetJászsági Népművészeti Műhely EgyesületHagyományok HázaJászkunsági gyerek vagyok