2024.04.19, Péntek

Beköltöztek megszépült új épületükbe a Szolnoki Járási Hivatal munkatársai

kormanyhivatal.hu

2018.02.27. 17:00

Befejeződött a megyei kormányhivatal eddigi legnagyobb fejlesztése. A volt Szolnoki Főiskola Ady Endre úti egykori épületében 380 millió forintos uniós forrásból energiahatékonysági fejlesztés, valamint több mint egy milliárd forintos hazai forrásból átalakítás, korszerűsítés történt.

Hirdetés


A Szolnok Járási Hivatal 2013-as megalakulása idején a szolnoki önkormányzat elkötelezetten segítette a járási hivatal elhelyezését, azonban hamarosan láthatóvá vált, hogy a hivatal elhelyezése sem az ügyfelek, sem pedig az ügyintézők szempontjából nem ideális. A Kormányhivatal a korszerű ügyintézés megvalósítására megoldást keresett.

A városközpontban található, a régóta üresen álló, volt Szolnoki Főiskola egykori épületére esett a választás. A kormányhivatal elképzelését a kormány támogatta és biztosította is hozzá a forrást. Emellett a kormányhivatal és az önkormányzat kiváló partneri kapcsolata is hozzájárult ahhoz, hogy a terv megvalósulhatott - mondta Dr. Kállai Mária kormánymegbízott.

A munkálatok végeztével ebbe az épületbe költözött a Szolnoki Járási Hivatal több osztálya 183 munkatárssal, és itt alakítottk ki a város harmadik és egyben a megye legnagyobb Kormányablakát - tette hozzá.

 

Szalay Ferenc arról beszélt, hogy az épületnek az átalakítás után is megmaradt az eredeti arculata, nagyon szép munkát végeztek a kivitelezők, melyért köszönet jár. A polgármester örömét fejezte ki, hogy az épületben megmaradt a tornaterem, amelyet a jövőben a Fiumei úti iskola és a Varga Katalin Gimnázium diákjai használhatnak.

Az elmúlt napokban az ügyfélfogadás is elindult az új helyen. Február 14-én a Hatósági, az Építésügyi és Örökségvédelmi, valamint a Gyámügyi és Igazságügyi, február 21-től pedig a Foglalkoztatási, az Egészségbiztosítási Osztályokon és Kormányablaknál fogadják az ügyfeleket.

AktuálisSzolnoki Járási Hivatal