2024.04.26, Péntek

Megújul Túrkeve belvárosa

alfoldhir.hu

2018.02.12. 15:00

Túrkeve Városi Önkormányzat „Városi közterületek rehabilitációja Túrkevén” című pályázat keretében 156,58 Millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el, a Széchenyi 2020 program keretében.

Hirdetés

A TOP-2.1.2-15-JN1-2016-00013 azonosító számú pályázaton belül, a város főtere, a Petőfi tér arculatváltása fog megtörténni. A projekt célja, hogy a tér ténylegesen főtérként, parkként tudjon funkcionálni. Az átalakítás során a templom-régi iskola-polgármesteri hivatal által formázott kapu tengely kialakításával hangsúlyosabbá válik a tér. A zöldnövények telepítése mellett egynyári virágágyás is kialakításra kerül. A tengelyt formázó rész mellett egyre magasodó növényzet kerül elhelyezésre, melyeket kívülről telepített „erdősávok” szegélyeznek.

A Setét Mihály utcán a rekonstrukció során gyermekjátszótér kerül majd kialakításra, ahol helyet kap egy homokozó, egy libikóka, egy kötélpálya, egy mászókás hinta. Továbbá pihenő park is kialakításra kerül.

A Liget-Piactér területen kettős koncepció kerül kialakításra, a piactér felújításával, valamint egy oldalt nyitott multifunkcionális rendezvényhelyszín létrehozásával. A piacterületen az új épület ki fogja szolgálni a helyi piac igényeit és egyéb városi rendezvények helyszíneként is fog üzemelni. A ligetben egy új felnőtt játszótér is helyet kap, valamint egy új sétány közvilágítással, kerti bútorokkal.

Madarász házaspár utcán a jelenlegi játszótér felújításra kerül, és a panellakások-utca közötti területen új gyermekjátszótér kerül kialakításra.

A projekt tervezett befejezése: 2019. február
 

forrás: Alföldhir.hu

AktuálisTúrkeve