2024.04.18, Csütörtök
Egymillió forinttal segítette a szolnoki kórházat Mága Zoltán jótékonysági koncertje
fotók: Mága Zoltán hegedűművész facebook

Egymillió forinttal segítette a szolnoki kórházat Mága Zoltán jótékonysági koncertje

Mága Zoltán hegedűművész facebook

2018.03.30. 07:53

Útjára indult Mága Zoltán 100 templomi koncertsorozatának magyarországi missziója Szolnokon, a belvárosi Szentháromság-templomban tartott előadással.

Hirdetés

A Pro Caritate-díjjal is kitüntetett hegedűművész erdélyi koncertkörútjának zárását követő másnap már szülővárosában, Szolnokon indította útjára jótékonysági koncertsorozatának magyarországi állomásait. A város díszpolgára a belvárosi Szentháromság-templomban tartott előadása során mintegy egymillió forint adománygyűjtéssel járult hozzá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház gyermekosztályának működéséhez. A hegedűművész már számos alkalommal segítette a Szolnokon működő egészségügyi intézményt, és tucatnál több alaklommal tartott jótékonysági koncertet a megyeszékhelyi városban.


A katolikus templomban tartott előadás során Mága Zoltán megemlékezett a napokban 75 éves korában elhunyt mecénásáról, Demján Sándorról is, felidézve hogy a tehetős nagyvállalkozó számos alkalommal segítette jótékonysági akciót, és elkötelezett támogatója volt a hátrányos helyzetben élő embereknek, főként a kiskorúaknak.
A Prima Primissima-díjas hegedűművész a következő napokban Magyarország nagyvárosaiban folytatja templomi karitatív misszióját.

 

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-RendelőintézetMága Zoltán100 templomi koncertsorozat