2024.03.28, Csütörtök

Közgyűlést tartott az Alföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület Berekfürdőn

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2018.03.01. 10:00

Az ülést követően sajtótájékoztatón ismertette Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke és Sebestyén Ferenc, az Alföld Szíve Egyesület vezetője a megye bemutatkozását a budapesti Utazás kiállításon.

Hirdetés

Összefogtunk, hogy turisztikai kínálatunkat együtt tudjuk megmutatni. A budapesti Utazás kiállítás, hazánk legnagyobb turisztikai kiállítás és vására, amelyre idén is mintegy 30.000 látogatót várnak - kezdte Kovács Sándor a tájékoztatót.
Jász-Nagykun-Szolnok megye turisztikai kínálata változó hangsúllyal ugyan, de minden évben megjelenik a szakma legnagyobb hazai belföldi rendezvényén, a budapesti Utazás kiállításon és vásáron, mely idén március 1-4. között zajlik a Hungexpo területén mintegy 300 kiállító részvételével.


Az Utazás 2018. kiállítás társrendezvényei a Bringaexpo , a Futó Expo, az Afrika Expo és a Járatlan Utakon Fesztivál lesznek. Az Utazás kiállítás a Hungexpo ’A’ és ’D’ pavilonjában kap helyet. Az esemény külföldi díszvendége Marokkó, belföldi díszvendége pedig Hévíz lesz - mondta el Sebestyén Ferenc. 

Az információ utáni vágyukat manapság sokan elsősorban az interneten igyekeznek kielégíteni, ez vált elsődleges információs csatornává. Ugyanakkor még mindig megmaradt egy markáns réteg, egy masszív potenciális vendégkör, akik eljárnak belföldi turisztikai vásárokra és ott tájékozódnak, térben és időben egy helyen a közelgő üdülési szezon ajánlatairól. 


Jász-Nagykun-Szolnok megye teljes turisztikai kínálatának egységes bemutatását az „Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület vállalta fel. A 39 tagszervezettel rendelkező egyesület tavaly decemberi közgyűlésén, a tagok részéről vetődött fel a közös, szervezett megjelenés igénye. Ennek eredményeként „Jász-Nagykun-Szolnok, az Alföld szíve” elnevezéssel egy 12 m2-es MIDI standból és további 3 önálló pultból álló ún. szigetstandon jelenik meg a ’D’ pavilon 202H és 202G standján, felölelve annak valamennyi szegletét. Szolnok megyei jogú város saját, önálló standon mutatkozik be. 


Az Egyesület kiemelt partnerei az Utazás kiállításon: 
- Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat
- Berekfürdő Község Önkormányzata 
- Cserkeszőlő Község Önkormányzata 
- Kétpó Község Önkormányzata 
- Kumánia Kisújszállás 
- Martfű Termál SPA
- Tiszafüred Város Önkormányzata. 
A kiállításon a térség turisztikai szolgáltatói, programgazdái új kiadványokkal, a kiállítók pedig nyereményjátékokkal, kóstoltatókkal - kunpereccel, "Egy csepp Tisza-tó" sulyomkrémes csokival, kétpói házi sütivel és cserkeszőlői édességgel - várják a standra látogatókat a ’D’ pavilon 202H és 202G standján”"! 

AktuálisUtazás KiállításJász-Nagykun-Szolnok Megyei ÖnkormányzatBerekfürdőAlföld Szíve Térségi Turisztikai Egyesület