2024.04.16, Kedd
Több mint 4 milliárd forint fejlesztés valósult meg Fegyverneken 2010 óta
Kovács Sándor facebook

Több mint 4 milliárd forint fejlesztés valósult meg Fegyverneken 2010 óta

mti

2018.04.03. 11:03

Továbbá megújulnak a város intézményei, óvodái, iskolái és a Zöld város projektnek köszönhetően még "élhetőbb és városiasabb" lesz Fegyvernek csaknem 100 millió forintos fejlesztés során.

Hirdetés

Több mint 4 milliárd forint fejlesztés valósult meg a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken 2010 óta, és  további 1,1 milliárd forint értékű beruházás van folyamatban, illetve előkészítés alatt - közölte a földművelésügyi miniszter a településen.

Fazekas Sándor, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, a Szövetségben a magyar mezőgazdaságért gazdafórum előtt sajtótájékoztatón elmondta: kevesebb mint felére, mintegy 7 százalékra csökkent a munkanélküliség a városban. A Start munkaprogramban részt vevők száma is jelentősen mérséklődött az öt-hat évvel ezelőtti hatszázról százhetvenre, annak köszönhetően, hogy a programban dolgozók el tudtak helyezkedni - jegyezte meg.     

A miniszter fontos foglalkoztatónak nevezte a mezőgazdaságot, hiszen mint mondta, komoly hagyományai vannak a városban a szántóföldi növénytermesztésnek, a jószágtartásnak és a kertészkedésnek. Hozzátette: jelenleg is eredményesek a településen termeléssel foglalkozó gazdák.     

Fazekas Sándor elmondta: 2010 óta évről-évre nő a költségvetés agrártámogatásra fordítható összege. Szólt arról, hogy a  területalapú támgatások fajlagos összege 2010 és 2016 között 53 százalékkal nőtt, hektáronkénti 46 ezer forintról 71 ezer forintra, és fontosnak nevezte, hogy ez a növekedés jövőre is megmaradjon. Szavai szerint a brüsszeli bürokraták közös agrárpolitikáról (KAP) megjelent véleménye szerint a vidékfejlesztési támogatások, jelesül a Leader, lennének azok a források, amelyeket migrációra, bevándorlók betelepítésére használnának fel. Magyarország -és a V4 tagállamok is -ezt a leghatározottabban ellenzi, hiszen ez azt jelentené, hogy a magyar gazdák helyett afrikai és ázsiai bevándorlók kapnának olyan  forrásokat, amelyekre a magyar vidéken is nagyon nagy szükség van - hangsúlyozta. A Leader-forrásokból közösségi célú, helyi települési fejlesztések valósultak meg az elmúlt években, és ettől a lehetőségtől a jövőben sem szabad megfosztani a kistelepüléseket - emelte ki.     

Fazekas Sándor megemlítette, hogy Fegyvernek 2013 óta város, és a nemzeti ügyek kormánya "komoly  fejlesztési forrásokat nyitott meg a település számára".     

 

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, a térség Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje, választókerületi elnöke elmondta: az elmúlt években Fegyvernekre érkező, több mint 4 milliárd forint értékű fejlesztési forrásból megvalósult legnagyobb beruházás a település belterületén teljesen megújult 4-es számú főút.     

A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül  körülbelül 1,5 milliárd forintra pályázott a település, ebből valósul meg egyebek mellett a csapadékvíz-elvezetési beruházás.
A választókerületi elnök a fejlesztések között említette a több települést érintő közlekedésfejlesztési projektet Fegyvernek gesztorságával.

Fegyvernek a következő másfél-két évben meg fog változni, mint ahogy az elmúlt nyolc évben is sokat változott a magyar kormány munkájának köszönhetően - mondta Kovács Sándor.

AktuálisFegyvernek