2024.03.28, Csütörtök

Kisújszállás hazavár

kisujszallas.hu

2018.07.24. 13:46

A kétévente meghirdetett Elszármazottak Találkozójára idén szeptember 21-23-án, a Kivilágos Kivirradtig Fesztiválhoz kapcsolódva kerül sor.

Hirdetés

Kisújszállás idén ismét találkozóra hívja haza az elkerült, elköltözött, korábbi lakosait. Várja azokat, akik mindig szívesen hazalátogatnak nemcsak az itt élő családtagjaikhoz, rokonaikhoz, hanem barátaikhoz, ismerőseikhez is.

A találkozó első napján, szeptember 21-én, pénteken délután 14 órakor a Vigadó Kulturális Központba várja a hazaérkezőket, de a kisújszállásiakat is az önkormányzat, a művelődési központ és könyvtár, több helyi közösség - a városvédők egyesülete, idősek klubjai, az öregdiákok baráti köre.

A vendégeket Kecze István polgármester köszönti, és bemutatja, milyen eredményeket ért el a város az elmúlt években. A résztvevők megtekinthetik a városimázsfilmet, majd részesei lehetnek a Boglya népzenei együttes műsorának - vagyis a Kisújszállásról elszármazott Földesi János és zenekara koncertjének. Ezt a hajdani kontai iskola helyének táblával történő megjelölése követi; a határba busszal utazhatnak ki az érdeklődők. Este közös vacsora ad keretet a beszélgetésekhez, és arra is lehetőség nyílik, hogy a résztvevők szólhassanak a jelenlévők közösségéhez.

Szeptember 22-én, szombaton a Kivilágos Kivirradtig Fesztivál kínál programokat és újabb találkozásokat, beszélgetéseket az itthoniak és az elszármazottak között. Az egész napos, késő estig tartó program részleteiről külön adunk tájékoztatást. A legkitartóbbakat szeptember 24-én, vasárnap délelőtt egy nagykunsági körutazás várja, melyet dr. Tóth Albert egyetemi tanár vezet.

 

AktuálisKisújszállásKisújszállás hazavár