2024.03.28, Csütörtök
Szent Flórián szobrot avattak Rákóczifalván
Dr. Kállai Mária facebook

Szent Flórián szobrot avattak Rákóczifalván

kormanyhivatal.hu

2018.07.02. 16:18

A szobrot a Szent Flórián Tűzoltóság Múltjáért Alapítványa álmodta meg. Rákóczifalván közel 110 éve működik tűzoltó egyesület, ezért nem véletlen, hogy a védőszentet ábrázoló fafaragás a templom mellett kapott helyet.

Hirdetés

 

Szent Flórián szobrot, valamint közjóléti-rekreációs gyógy-és dísznövénykertet avattak Rákóczifalva római katolikus templomának kertjében. A kettős avatáson köszöntőt mondott többek között Dr. Hoffmann Imre a Belügyminisztérium helyettes államtitkára, Dr. Beer Miklós a Váci Egyházmegye püspöke és Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő is. Az ünnepségen elhangzott; a templomkerti fejlesztés - az egyházi, a civil, a közszféra és a helyi közösség összefogásán túl - közfoglalkoztatási egyedi mintaprogram keretében készült el.

 

A tűzoltók védőszentjének faragott alakját, valamint egy közjóléti-rekreációs gyógy-és dísznövénykertet avattak Rákóczifalva római katolikus templomának kertjében.

Az ünnepségen elhangzott; mintegy tíz éves terv valósult meg a megyebéli településen a 2,6 méter magas Szent Flórián fa szobor felavatásával. 

A szobrot Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Dr. Hoffmann Imre a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára leplezte le, majd dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke áldotta meg.

 

Szent Flórián a tűzoltók védőszentje, aki a tűzoltó munka lényegét: az állhatatosságot, becsületet és embertársaink megsegítését testesíti meg. Élete minden ember számára követendő mintát nyújt. 
 

Az ünnepségen elhangzott; a templomkerti fejlesztés közfoglalkoztatási egyedi mintaprogram keretében készült a közösség összefogásával,valamint a Váci Egyházmegye és a Belügyminisztérium támogatásával.

A gyógy- és növénykert nem csak a pihenést és kikapcsolódást segíti. Dr. Beer Miklós, megyéspüspök szerint ezzel a fiatalok a természet szeretetére és gondozására is ösztönözhetők.

Az ünnepség koszorúzással zárult, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal képviseletében dr. Berkó Attila főigazgató helyezte el a tisztelet és megemlékezés virágait.

AktuálisRákóczifalvaSzent Flórián szobor