2024.04.20, Szombat

Megújult a 46-os főút közel 2 km-es, mezőtúri belterületi szakasza

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2018.08.16. 13:54

A beruházásnak köszönhetően nagymértékben javult a közlekedés színvonala és az utazási idő is jelentősen csökkent.

Hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2018-ban több, mint 11 milliárd forintot fordíthat útfelújításra, amelyből a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2,5 milliárd forintot, míg Magyarország Kormánya közel 9 milliárd forint forrást biztosít. A projekt újabb mérföldkőhöz érkezett, a hazai forrásból finanszírozott program egyik elemeként Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 1,9 kilométer hosszúságban újult meg a 46-os főút mezőtúri belterületi szakasza.

A projekt csaknem 122 millió forintból valósult meg. A 46-os főút mezőtúri belterületi szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a kopóréteg profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról, valamint 2-2 pár autóbuszöböl felújításáról is gondoskodott.

A 46-os főutat érintő beruházás Mezőtúron megtartott ünnepélyes átadásán a projekt részleteit Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. Beszédet mondott Boldog István, a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere és Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke.

 

Aktuálismezőtúrútfelújítás