2024.04.27, Szombat

Ünnepi ülését tartotta a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2018.08.17. 12:22

Negyvenhatan kaptak rangos díjat vagy címet.

Hirdetés

Az augusztus 20-ai állami ünnephez kapcsolódó rendezvényen adják át hagyományosan a megyei önkormányzat kitüntető díjait és címeit. Idén harmincnyolcan kaptak megyei díjat, további nyolcan kitüntető címet. Az ülés a jász és nagykun kapitányok és a huszárok ünnepélyes bevonulásával vette kezdetét.

Mi magyarok úgy érkeztünk a Kárpát-medencébe, hogy egyetlen rokon népet sem találtunk itt, aki a mi nyelvünket, szokásainkat, következésképpen lelkünket ismerje, és ennél fogva bizony saját magunkon kívül senkire sem számíthattunk. Szent István történelmi érdeme nem csak az volt, hogy megalapította a magyar királyságot, és ezzel Európához csatolt minket. Az ő igazi nagysága abban rejlik, hogy szuverén módon határozta meg Magyarország helyét az akkori világban – emelte ki beszédében az elnök, aki hozzátette: István uralkodása óta eltelt több mint ezer esztendő, de tanítása, gondolkodása, eszméi máig követendőek és napjaink aktuálpolitikai történései igazolják örökérvényűségét és igazát. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a Szent István által mutatott példát kövessük, és ezt az utat a következő évezredben is bejárjuk leszármazottaink által. Jász emberként azt kérem és javaslom Arra kérem Önöket, hogy dolgozzunk együtt továbbra is legjobb tudásunk szerint hazánk és megyénk javára úgy, hogy közben erősítsük hagyományainkat és határon belüli és túli magyarságunk értékeit - mondta ünnepi beszédében Piroska Miklós, a megyei közgyűlés elnöke.

Az ünnepi műsorban a jászberényi Viganó Alapfokú Mévészeti Iskola táncosai közreműködtek, a Jászkun indulót a Szolnoki Légierő Zenekar játszotta a a Megyeháza dísztermének karzatáról, melyre ünnepélyes vonultak be a jász és nagykun kapitányok és a karcagi Kováts Mihály Huszár Bandérium huszárai.

Ezt követően a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés tisztségviselői - Piroska Miklós elnök úr, Fehér Petra alelnök asszony és dr.Csoór György társadalmi alelnök úr - átadták a 2018. évi elismeréseket.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYÉÉRT DÍJ-ban részesült:
Dr. Kovács Ottó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet részlegvezető főorvosa
Dr. Rédei István, a jászberényi székhelyű CO-OP Star Kereskedelmi Zrt. elnök-vezérigazgatója
Kondor Balázs, a MÁV Zrt. Szolnoki Forgalmi Csomópontjának vezetője
A Mezőtúri Szivárvány Népzenei Egyesület. A díjat átvette: Bíróné Sáfár Anikó az egyesület elnöke és Csider István az egyesület titkára.
Patkós Lajos, mezőtúri mezőgazdász, a Túri Polgárok és Gazdák Köre egyesület vezetője.

A további kitüntetettek listája megtalálható ezen a linken: http://www.jnszm.hu/?f=1&p=1&n=2422

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat