2024.04.26, Péntek

Nő a forgalombiztonság a megújult 45112. jelű Szelevényi bekötő úton

Szféra-Tisza Kft.

2018.09.08. 13:20

A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a SWIETELSKY Magyarország Kft. nettó 248 millió forintból készítette el a beruházást.

Hirdetés

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 2018-ban 11,348 milliárd forintot fordíthat útfelújításra amelyből a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 2,517 milliárd forintot, míg Magyarország Kormánya 8,831 milliárd forint forrást biztosít. Ezeknek köszönhetően a megyében összesen 125,713 kilométer út újulhat meg.

A TOP-1.3.1-15-JN1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg. Ebből idén Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból.

A projekt keretében közel 2,6 kilométeren újult meg a 45112. jelű Szelevényi bekötő út. A Szelevényi bekötő út teljes körű felújítása során a kivitelező a kopóréteg profilmarásáról, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint 19 db KRESZ tábla cseréjéről, kül- és belterületen stabilizált padka kialakítása teljes hosszon mindkét oldalon, továbbá 3 db buszperon felújításáról is gondoskodott. Megtörtént a burkolat árok tisztítása, a meglévő földárok tisztítása, profilrendezése mindkét oldalon összesen 3.080 m hosszon. A beruházásnak köszönhetően nagymértékben javult a közlekedés színvonala és az utazási idő is jelentősen csökkent.

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyében az elmúlt évek egyik legnagyobb útfelújítási programját valósíthatja meg, amelynek köszönhetően a megyében összesen 125,713 kilométer út újul meg.

A 45112. jelű Szelevényi bekötő utat érintő beruházás Szelevényen megtartott ünnepélyes átadásán a projekt részleteit Vántsa Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. Beszédet mondott Boldog István, a térség országgyűlési képviselője, Pánczél Ferenc, Szelevény polgármestere és Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke. A fejlesztést készre jelentette Vass Árpád, a SWIETELSKY Magyarország Kft. építésvezetője.

AktuálisútfelújításSzelevény