2024.04.26, Péntek

A Kisújszállás-Mezőtúr útszakaszt utoljára 26 évvel ezelőtt újították fel, most közel 700 millió forintból kapott új burkolatot, pályaszerkezetet, padkát és táblákat.

Hirdetés

Csütörtökön adták át a 12,57 kilométer hosszan megújult 4202-es Kisújszállás-Mezőtúr összekötő utat Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 677 millió forintból felújított szakasz kivitelezője a SWIETELSKY Magyarország Kft. volt, a munkát 135 nap alatt végezték el.

A beruházás részleteit Vántsa Zoltán, a projektet lebonyolító Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette: elmondta, hogy az útszakaszt utoljára 1992-ben újították fel az akkori követelményeknek megfelelően. A Swietelsky munkatársai most:

  • átlagosan 4cm-en marták fel a burkolatot,
  • majd összesen 6cm vastagon került rá az új kötő- és kopóréteg.
  • 660 négyzetméteren a pályaszerkezetet is kicserélték.
  • Az útpadkát a szakasz felén földből, a másik felén pedig kőzúzalékból készítették el,
  • a munka során új KRESZ-táblákat és burkolati jeleket is kapott az útszakasz.
  • A projekt tartalmazta 5 pár buszöböl felújítását is.

A fejlesztést Vass Árpád, a Swietelsky Magyarország építésvezetője jelentette készre Vántsa Zoltánnak, aki üzemeltetés-fenntartásra átvette az útszakaszt. Hozzátette, hogy jelen beruházásnak nem volt része a szakasz felett áthaladó hidak felújítása, azonban hamarosan ezekre is sor kerül.

Fehér Petra, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke kiemelte, hogy a megyében 2018-ban több mint 13 milliárd forintból zajlik útfelújítás, 132 kilométer hosszan. Az átadón ünnepi köszöntőt mondott még dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, Kovács Sándor és Boldog István, a térség országgyűlési képviselői, valamint dr. Berkó Attila kormánymegbízott, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője is.

Swietelsky Magyarország Kft.AktuálismezőtúrútfelújításKisújszállásMagyar Közút Nonprofit Zrt.TúrkeveTerület- és Településfejlesztési Operatív Program