2024.03.29, Péntek
Legfinomabb teák borongós időkre
pixabay.com

Legfinomabb teák borongós időkre

szolnokplaza.hu

2018.10.19. 09:31

Ha a tea és kávé iránti elkötelezett embereket egy halmazábrán kellene bemutatnunk, valószínűleg lenne egy metszet, ahol azok helyezkednek el, akik mindkettőt nagyon szeretik. Az ismerőseink között sokan vannak, akik tavasszal és nyáron a kávé szerelmesei, de ha beüt a hideg, akkor átváltanak a teára. Ha te is így vagy ezzel, mutatjuk, miket próbálj ki idén ősszel!

Hirdetés

 

Chai latte

Ez a tea már a karácsony előfutára. A szegfűszeges, fahéjas, vaníliás illat az egész lakást betölti, miközben ázik a filter. A nagyobb drogériákban már 500-600 Ft-ért jó minőségűt tudsz beszerezni. A chai tea magában is fogyasztható, de tejjel az igazi. Áztasd ki a filtert kb 2 dl forró vízben, és fedd le, hogy ne illanjon el az aromája! Közben 1 dl tejet melegíts ás habosíts fel! Miután kiázott a filtered, ízesítsd vanília aromával és mézzel (citrommal NE), majd öntsd rá a habosított tejet! Meglátod, isteni finom!

 

Szilvás fahéjas tea

Ma már igen széles a kínálat ebből a teából, főleg ebben az időszakban. A szilva, mint őszi gyümölcs, a konyhák főszereplője ezekben a hónapokban, az illata a melegséget és a meghittséget hozza el nekünk. Épp ezért, ha egy jó könyvet olvasása közben meleg italt kívánnánk, egy óriási bögre finom szilvás teával csillapíthatjuk szomjunkat.

 

Gyömbéres tea

Sajnos a hideg idővel gyakran párosul a megfázás. Ilyenkor literszámra fogy a tea meg a nátha elleni forró italok. Érdemes nem csak citrommal és mézzel, hanem gyömbérrel is kúrálni ilyenkor magunkat. Aki nem szereti a gyökér erős ízés, kipróbálhatja a gyömbéres teákat. Nem olyan intenzív az íze, de hatékony.

 

Csipkebogyó tea

A csipkebogyó teának számos jótékony hatása van: erősíti az immunrendszert, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz és nincs benne koffein. Ez utóbbi a gyerkőcök miatt is fontos, hiszen így ők is nyugodtan ihatják bármikor, bármilyen mennyiségben. Igazi energiabomba, így ezt is bátran fogyaszthatod meghűlés megelőzésére!

Galéria

Aktuálisteaősz