2024.04.26, Péntek
Átfogó belvízcsatorna-fejlesztés indul a Dunától keletre
illusztráció (arvizvedativizig.ovf.hu)

Átfogó belvízcsatorna-fejlesztés indul a Dunától keletre

ted.europa.eu, magyarepitok.hu

2019.01.10. 13:11

Az Aqua-General és a KÖTIVIÉP’B kivitelezésében a Tisza vidékén számos helyen, valamint az Alsó-Duna völgyében is bővítik és modernizálják a víztározókat és a csatornákat.

Hirdetés

Belvízcsatornák fejlesztésére és rekonstrukciójára kötött három részből álló keretmegállapodást az Országos Vízügyi Főigazgatóság. A projektek a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) nettó 4,277 milliárd forintos támogatásából valósulnak meg.

Az Aqua-General Szennyvíztechnológia-építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. végzi el 1,418 milliárd forintból:

  • az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatósághoz tartozó bácsborsódi tározó funkcióbővítését,
  • illetve az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén Hódmezővásárhely térségi vízrendszerének komplex rekonstrukcióját: záportározó létesül és bővül az átemelő Hódtónál, valamint fejlesztések valósulnak meg a györpölési szivattyútelepen és a kis-tiszai őrtelepen is.

Szintén az Aqua-General feladata a Hejő-főcsatorna rekonstrukciója (Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság), valamint a harangodi tározó és a Kállai-főfolyás rehabilitációja (Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság). Ez a két projektelem összesen 1,2 milliárd forintból valósul meg.

A keretmegállapodás harmadik részét a KÖTIVIÉP'B Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. kivitelezi 1,651 milliárd forintból, itt két projekt valósul meg a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság területén:

  • a Villogó belvízcsatorna mederfejlesztése és rekonstrukciója,
  • az Örvény-abádi belvízrendszer csatornáinak mederfejlesztése és műtárgyainak komplex rekonstrukciója.
Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)AktuálisvízügyOrszágos Vízügyi FőigazgatóságAqua-General Kft.Kötiviép'B Kft.