2024.04.19, Péntek
Újszász vasútállomását fejleszti az R-Kord
Illusztráció (Bernát Benjámin, magyarepitok.hu)

Újszász vasútállomását fejleszti az R-Kord

magyarepitok.hu

2019.02.12. 15:19

A projekt során két konténert hoznak létre a belsőtéri áramkörök számára, valamint 3 darab áramkör szerelését is megvalósítják.

Hirdetés

Mintegy 200 millió forintból újul meg a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Újszász vasútállomása, ahol az R-Kord Építőipari Kft. végzi a kivitelezési munkálatokat - derül ki a közbeszerzési adatokból. A beruházás a biztosítóberendezések megújítását és a hozzá kapcsolódó feladatokat foglalja magában.

A projekt során új jelfogóhelyiségként két darab egybenyíló klimatizált konténert telepítenek az állítóközpont közelében a belsőtéri áramkörök számára, továbbá újrahuzalozzák és beépítik a működtető jelfogós áramköröket a konténerekbe.

A beruházás az alábbi feladatokat tartalmazza:

  • 10 darab biztosító-berendezési mechanikai állvány szerelését,
  • 1 darab áramellátás-bővítést,
  • 3 darab áramkör szerelését,
  • valamint1605 fm kábel kiváltását.

 

Az újszászi állomás (wikipedia.hu)

 

A kivitelezés tartalmazza a II., III. és IV. vágányok jelfeladás-kiépítéséhez szükséges áramköröket, a 6-os váltó villamosretesz-áramköreit, valamint kábelkiváltási munkákat is.

A meghuzalozott berendezést előzetesen műáramkörökkel kipróbálják és elvégzik rajta a szükséges vizsgálatokat el kell rajta végezni. Ezután történhet meg a régi berendezés átkapcsolása és az új berendezés üzembe helyezése. A sikeres beüzemelés után a régi berendezést elbontják és elszállítják.

AktuálisvasútfejlesztésÚjszászR-Kord Kft.