2024.04.25, Csütörtök
800 embert eltanácsolnak az Electrolux jászberényi gyárából
index.hu

800 embert eltanácsolnak az Electrolux jászberényi gyárából

index.hu

2019.09.10. 14:23

Kiszervezi a porszívógyártást jászberényi gyárából az Electrolux, így 800 ember veszíti majd el a munkáját.

Hirdetés

A svéd vállalat közleményben jelentette be, hogy stratégiai vizsgálat után úgy döntött, hogy a hatékonyság növelése érdekében átszervezi magyarországi termelését. Ennek része a jászberényi üzem leépítése mellett az, hogy 100 millió eurót fektetnek a nyíregyházi gyáruk automatizációjába és digitalizációjába, ahol hűtőket gyártanak. 

Az Electrolux januárban jelentette be, hogy jelentősen átszervezné a termelését, ennek érdekében pedig alaposan átvizsgálja, hogyan lehetne hatékonyabb. Ennek eredményeként jelentette be a cég a jászberényi gyár leépítését, ezen kívül pedig még globálisan közel 900 nem termelő munkahelyet is tervez megszüntetni a vállalat. Ezekkel a lépésekkel hozzávetőleg 500 millió svéd koronát, vagyis nagyjából 15,4 milliárd forintot takarítana meg a cég. 

Ezzel párhuzamosan tavaly egy 4-5 milliárd koronás beruházási programot is hirdetett a cég, ennek része a most bejelentett 100 millió eurós, vagyis 33 milliárd forintos beruházás a nyíregyházi hűtőgépgépgyártásba, igaz, az nem valószínű, hogy jelentős sok új munkahellyel jár majd. 

forrás: index.hu

AktuálisJászberényElectrolux