2024.04.26, Péntek
Autómentes nap Jászberényben
police.hu

Autómentes nap Jászberényben

police.hu

2019.09.26. 12:22

A Jászberényi Rendőrkapitányság munkatársai a város szívében lévő Conselve parkban prevenciós standot működtettek, ahol lehetőségük volt az érdeklődőknek a bódult állapotot szimuláló szemüveget kipróbálni, illetőleg az újdonságnak számító minden irányból zárakkal és reteszekkel ellátott ládát kinyitni.

Hirdetés

Az Európai Mobilitási Hét keretén belül tartották meg Jászberényben az Autómentes nap programjait 2019. szeptember 22-én.

Az eseményre közel 600 biciklis érkezett, akik a fontosabb közlekedési szabályokról  tájékoztatást kaptak a rendőröktől, majd egy kisebb túrát tettek a város területén, természetesen láthatósági öltözékben és megfelelően felszerelt kerékpárokkal. A program szervezői és résztvevői ezzel kívánták felhívni figyelmet a biztonságos kerékpározásra, valamint a szabályok betartására és a láthatóság életmentő szerepére.

 A gyermekek körében igen népszerűek voltak a prevenciós jellegű kirakók és színezők, míg a felnőttek inkább a KRESZ tesztek, valamint a drog, dohányzás, és az alkohollal kapcsolatos totók kitöltésében jeleskedtek.

A rendezvényen a Házhoz megyünk program keretén belül közel 50 kerékpár is nyilvántartásba került, melynek népszerűségét az is alátámasztja, hogy Jászberényben az elmúlt 5 évben több, mint 2500 kerékpár került regisztrálásra.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az állampolgárok nagyon hasznosnak ítélik a rendőrökkel való találkozást és a kötetlen beszélgetést, hiszen igény esetén akár személyes tanácsadásra is lehetőségük nyílik.

AktuálisJászberényi RendőrkapitányságAutómentes Nap