2024.04.26, Péntek
Új parancsnoka van a MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnak

Új parancsnoka van a MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnak

kormanyhivatal.hu

2019.09.11. 14:10

A Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnokának Sánta Gábor ezredest nevezték ki, aki Sándor Tamás dandártábornoktól vette át az egység zászlaját.

Hirdetés

Az átadáson Korom Ferenc altábornagy elmondta: a Honvédség jelentős átalakuláson mehet keresztül 2019-ben, mert a kormány és a szakpolitika is elkötelezte magát a haderőfejlesztés mellett. A Honvéd Vezérkar főnöke hangsúlyozta: Sánta Gábor személyében egy képzett, hiteles, hazai és nemzetközi elvárásoknak megfelelő katona vezeti tovább az egységet, aki külszolgálata során jelentős tapasztalatot szerzett.

Sándor Tamás dandártábornok – aki jelentős szerepet játszott a magyar haderő képességfejlesztésében – az elmúlt évek Szolnokon elért eredményeit foglalta össze, majd átadta a csapatzászlót utódjának.

Sánta Gábor, a dandár új parancsnoka leszögezte: egy elit egységet vett át, megoldandó feladatának pedig többek között az eddigi kapacitáshiányból adódó kihívások orvoslását tekinti.

Sándor Tamás katonai vezetőként végzett munkáját – dr. Berkó Attila kormánymegbízott, Piroska Miklós megyei elnök és Szabó István alpolgármester jelenlétében – Korom Ferenc és a dandár tagjai is megköszönték.

 

AktuálisMH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár