2024.04.25, Csütörtök
Elindult Magyarország első részletes CSOK-kalkulátora
A kép illusztráció

Elindult Magyarország első részletes CSOK-kalkulátora

Bank360

2019.10.11. 08:39

Már forintra pontosan is megtudhatjuk, melyik banknál mennyibe kerül nekünk a 10 millió forintos családi otthonteremtési kedvezmény mellé járó akár 15 millió forintos kiegészítő CSOK-hitel.

Hirdetés

Villámgyorsan, már néhány kattintással, ingyenesen választhatjuk ki a támogatás mellé felvehető legkedvezőbb CSOK-hitelt a Bank360 legújabb kalkulátorával.

 

Az államilag kamatgarantált kölcsönöket a Bank360 legújabb kalkulátorával néhány adat megadása után tudjuk összehasonlítani, díjmentesen. A szakportál más kalkulátorainál megszokott módon nem csak a költségeket vagy a teljes visszafizetendő összeg nagyságát ismerhetjük meg, hanem szinte minden más hasznos információt is megtudhatunk a választott kölcsönről.

 

A Bank360 közleménye szerint épp úgy, ahogy az első babaváró hitelkalkulátort is az ügyféligények hívták életre, úgy a CSOK esetében is nagy szükség volt már egy könnyen átlátható, de minden szükséges információt egy helyen kezelő, a lehetőségeket összehasonlító alkalmazásra, amely segít könnyedén kiválasztani a legmegfelelőbb hitelt. A kalkulátor a megadott adataink, naprakész információk, illetve a hatályos CSOK-rendelet alapján számol.

 

Ahhoz, hogy megtudhassuk pontosan mennyi pénzt kell majd visszafizetnünk és milyen feltételekkel vehetjük fel a CSOK-kölcsönt, adjuk meg

· a felvenni kívánt hitelösszeget,

· a vállalt futamidőt,

· és a nettó jövedelmünk nagyságát.

 

A CSOK-hitel némiképp bonyolultabb kölcsön, mint más, piaci konstrukciók, ezért nagy szerepe van annak, hogy a megfelelő módon végezzük el a további beállításokat.

 

Mindenképpen adjuk meg, hogy új vagy használt lakást vásárolnánk, esetleg építkeznénk a kölcsönből, és azt is adjuk meg, hogy hány gyermekünk van, illetve mennyit tervezünk még, hiszen a kalkulátor nem csak a CSOK-hitellel, hanem a vissza nem térítendő CSOK-támogatással is tud kalkulálni. Így egy-kettőre kiderülhet, hogy mekkora lehet a maximális állami támogatás, amelyet igénybe vehetünk és amely mellé a CSOK-hitelt felvehetjük. Kiválaszthatjuk azt is, hogy melyik bank ajánlatait szeretnénk látni.

 

A kalkulációból kiderül, hogy mekkora lesz a havi törlesztőrészletünk, a THM és a futamidő végéig kifizetett teljes összeg tőkével és kamattal együtt. A szimpatikus kölcsönről még többet megtudhatunk az “Információ” fülön: a hitel teljes díját, a kezdeti költségeket, az éves kamatot, kamatperiódust és az egyéb felmerülő díjakat is itt találjuk, de az igénylés minimum feltételeiről is meggyőződhetünk, például a szükséges életkorról és munkaviszonyról, illetve a hiteligényléshez szükséges minimum elvárt jövedelemről is. Hasznos funkció az előtörlesztési útmutató is, ahol grafikonon követhetjük az aktuális tőketartozásunkat.

 

Amint kiválasztottuk támogatásunk mellé a legideálisabb CSOK-hitelt, egy kattintással kérhetjük a díjmentes banki előbírálatot a Bank360 oldalán keresztül.

 

Akár 25 millió forintot is jelenthet a CSOK

“Attól függően, hogy hány gyermekünk van és mennyit tervezünk még, akár 10 millió forint állami támogatást és 15 millió forint, legfeljebb évi 3 százalékos kamatozású hitelt vehetünk fel lakáscélra. A CSOK-ot viszont már nem csak új, hanem használt lakás vásárlására is fordíthatjuk, igaz, ekkor a maximális állami támogatás mértéke 2,75 millió forint lehet négy gyermek vállalása esetén” - összegezte Veres Patrik, a Bank360 szakértője.

 

A CSOK hitel igénylés módjáról és feltételeiről is írt már a Bank360, amelyből például az is kiderül, hogy milyen esetekben kell visszafizetni a támogatást, illetve kik azok, akik nem tudják majd felvenni a CSOK-os hitelt, de kiderül az is, hogy melyek az igénylővel, gyermekekkel és ingatlannal kapcsolatos leggyakoribb kizáró okok.

forrás: Bank360

AktuálisCSOK-kalkulátorCSOKcsaládi otthonteremtési kedvezmény