2024.03.19, Kedd
Gálaműsorok, író-olvasó találkozó, kiállítások lesznek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Gálaműsorok, író-olvasó találkozó, kiállítások lesznek Jász-Nagykun-Szolnok megyében

mti

2020.01.17. 09:57

Hagyományos gálaműsor keretében adják át Szolnok legrangosabb kulturális díjait január 22-én az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.  

Hirdetés

A Szolnoki Galériában szerdán nyílik meg az idősebb Szlávics László és fia, ifjabb Szlávics László műveiből álló kiállítás. A két szobrászművész alkotásait bemutató, Szlávicstól-Szlávicsig című tárlatot március 22-ig láthatja a közönség.
Január 28-án nyílik a Damjanich János Múzeumban az intézmény és az Erdély Barátainak Köre Kulturális Egyesület rendezésében Gazdáné Olosz Ella textilművész kiállítása.
A szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtár vendége lesz január 22-én Szabó T. Anna József Attila-díjas költő, író, műfordító. Az író-olvasó találkozón beszélgetőtársa Szekrényes Miklós lesz - mondta Czakóné Gacov Katalin, a könyvtár igazgatója az MTI-nek.
A szolnoki Hild Viktor Könyvtárban szerdán nyílik a Honvéd Kulturális Egyesület kiállítása. A február 12-ig, előzetes egyeztetés után megtekinthető tárlaton Andrásiné Pocsalyi Julianna, Berta Tamás, Bíró Mária és Cseh Bagoly János festményei láthatók. Kedden az Aranysor Íróklub ünnepi irodalmi műsorára is várják az érdeklődőket a Hild könyvtárban.

A törökszentmiklósi  polgármesteri hivatal dísztermében január 22-én tartják a Törökszentmiklós 300 emlékév nyitórendezvényét. Ezt követően az Ipolyi Arnold Közművelődési Központban "Ahol templom, ahol iskola..." - 300 éves keresztyén értékeink címmel nyílik kiállítás, majd gálaestet rendeznek a Sanctonicolaum Kórus, a Miklós Néptáncegyüttes, az "Ezerjó" Szentmiklós Néptáncegyüttes, Alagi János, Pozsár Andrea, Sás Péter és Sülyi Károly részvételével. Az eseményen a város dalát is hallhatják az érdeklődők.

A túrkevei Finta Múzeum Vadász Pál Kiállítótermében január 24-én nyílik meg a szolnoki Damjanich János Múzeum "Szép menyecskék varrták fehér patyolatból" - A magyarországi fehérhímzések típusai című kiállítása.

AktuálisA magyar kultúra napja