2024.04.16, Kedd
Évet értékelt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrfőkapitány
police.hu

Évet értékelt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőrfőkapitány

police.hu

2020.02.24. 15:12

Csökkent a megyében a regisztrált bűncselekmények száma.

Hirdetés

Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány 2020. február 20-án tartott értekezleten értékelte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. évben végzett munkáját.

A rendőrfőkapitány elmondta, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén csökkent az összes rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma, sikerült megtartani az előző év kiváló eredményeit a nyomozás- és a felderítési eredményesség tekintetében. A lakosság szubjektív biztonságérzetét befolyásoló közterületi jogsértések száma a korábbi évihez képest nézve stagnált. Kiemelte, hogy ebben az évben sem volt felderítetlen emberölés bűncselekmény miatt indított nyomozás a megyében. 

Értékelőjében beszélt a bűn- és baleset-megelőzési tevékenységekről, a jól működő programokról, amelyekkel törekedtek a célcsoportokhoz közelebb kerülni és minél hatékonyabb tájékoztatást, információt átadni. A vezető kiemelte, hogy a megyei rendőr-főkapitányság továbbra is nagy hangsúlyt fektetett az együttműködés folytatására az önkormányzatok, a polgárőrök, az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket foglalkoztató munkáltatók, egyházak, iskolák, civil szervezetek és társszervek vezetőivel, képviselőivel. 

 

Kifejtette, hogy a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek száma csökkent. Továbbra is kiemelt feladat a halálos kimenetelű közlekedési balesetek számának csökkentése.

Dr. Urbán Zoltán rendőr dandártábornok köszönetét fejezte ki az állománynak a 2019. évben végzett tevékenységért.

Az értekezlet elöljárója, Kovács István rendőr vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes megköszönte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. évi munkáját, az elért eredményeket.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság