2024.04.16, Kedd
Fertőtlenítéssel, kézmosással és légtisztítással is érdemes védekezni a vírusok ellen
A kép illusztráció

Fertőtlenítéssel, kézmosással és légtisztítással is érdemes védekezni a vírusok ellen

Assist-Trend

2020.02.02. 11:14

Nem csak a koronavírussal kapcsolatos aggodalmak, de a tél végi szokásos megbetegedések miatt is érdemes fokozottabban ügyelni a tisztaságra.

Hirdetés

Leginkább az alapos és gyakori kézmosással, de megfelelő fertőtlenítéssel, a takarítási-mosogatási szabályok betartásával és a levegő tisztításával is védekezhetünk a vírusok terjedése ellen – hívja fel a figyelmet az Assist-Trend Kft.

 

A koronavírussal kapcsolatos kormányzati védőintézkedések idején érdemes lehet a tisztaságra is jobban ügyelni a közintézményekben, iskolákban, óvodákban valamint a szállodákban és éttermekben is – hívja fel a figyelmet Solymosi Piroska, az Assist-Trend Kft higiéniai szaktanácsadója, aki szerint a fertőzések jelentős része elkerülhető a szabályok pontos betartásával.

A legfontosabb az alapos és helyes, megfelelő gyakoriságú kézmosás: ezzel megtizedelhetjük a mikroorganizmusok számát. A helyes mozdulatsor könnyen elsajátítható, és garantálja a kéz minden pontjának megtisztítását – sokan felejtik el az ujjak közötti részeket, az ujjbegyeket. A közintézményekben, de az éttermekben és szállodákban is fokozottan ügyelni kell arra, hogy a személyzet az előírásoknak megfelelően járjon el, de vírusos időszakban mindenkinek ajánlott a megfelelő kézmosás (Erről bővebben itt olvashat). A kézmosást nem helyettesíti a kéz fertőtlenítése, ám jó kiegészítést jelent - miközben magát a kézmosást érdemes lehet fertőtlenítő hatású szappannal végezni (ami az élelmiszerrel foglalkozók esetében alapvető előírás). A kézfertőtlenítőket ma már szinte mindenütt meg lehet találni (a hotelek sokszor már a lobbyba is kiteszik), ám elhelyezésüket a mosdókba mindenképpen és mindenütt ajánlja az Assist-Trend szakértője.

Solymosi Piroska szerint az alapos, fertőtlenítő takarítás jelenti a védekezés második vonalát. Azokat a tárgyakat, amelyeket gyakran érintenek meg (kilincs, asztal, széktámla) érdemes fertőtlenítő hatású szerekkel, míg a tányérokat és poharakat fertőtlenítő hatású mosogatással megtisztítani. Ehhez léteznek már olyan környezetbarát, természetes alapanyagból készült fertőtlenítő szerek, amelyek alkalmazása nem károsítja sem az anyagokat, sem a bőrt. A mosogatógépet és a mosógépet ilyenkor nem érdemes alacsony hőfokon használni, 80 Celsius fok felett pusztulnak el a kórokozók ugyanis.

Bár az Assist-Trend kínál maszkokat is, de ezek helyett inkább a légtisztítás alkalmazását javasolja: professzionális légtisztító berendezések alkalmazásával a beltéri levegőben terjedő kórokozók és allergének 99,9 százaléka eltávolítható, így jelentősen csökkenthető a megbetegedések száma.

Aktuáliskézmosásfertőtlenítés