2024.04.27, Szombat
Fókuszban a kerékpáros és gyalogos balesetek megelőzése
police.hu

Fókuszban a kerékpáros és gyalogos balesetek megelőzése

police.hu

2020.03.17. 14:02

Sajtótájékoztatót tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2020. első két hónapjában a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek számában kedvezőtlen tendencia figyelhető meg, hiszen 20,5 %-kal nőtt a balesetek aránya az előző év adott időszakához képest, továbbá emelkedett a halálos és a súlyos sérüléses esetek száma.

Aggodalomra ad okot, hogy megduplázódott a kerékpáros balesetek száma. A számadatokat elemezve megfigyelhető, hogy éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között sem a kerékpárosok, sem a gyalogosan közlekedők nem viselnek láthatósági mellényt, ezért sokan így szenvednek tragikus balesetet.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság 2020. március 17-én sajtótájékoztatót tartott a média meghívott képviselőinek. Az osztályvezető tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy a megye rendőri szervei az elkövetkezendő időszakban kiemelt hangsúlyt fektetnek a gyalogos és kerékpáros személyek által elkövetett, a közlekedés biztonságot veszélyeztető szabálysértések visszaszorítására, valamint a jogkövető magatartás elérésére.

Kosztyó Gábor r. alezredes, a főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője a sajtótájékoztatón a közlekedési helyzetértékelésen túl, néhány közelmúltban történt baleset fényképfelvételeit illetve kerékpáros szabályszegőkről készült videóanyagokat is bemutatott az újságíróknak.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság