2020.06.07, Vasárnap

Hirdetés

Ózongenerátort kapott a Szolnoki Mentőállomás
szolnok.hu

Ózongenerátort kapott a Szolnoki Mentőállomás

szolnok.hu

2020.05.12. 11:50

Ózongenerátorral és FFP2 maszkokkal érkezett a Szolnoki Mentőállomásra hétfőn dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester, hogy a mentők napja alkalmából köszönetet mondjon elhivatott munkájáért a mentőállomás dolgozóinak és jelképesen minden OMSZ munkatársnak.

Hirdetés

- Az önök hivatása a társadalom szemében erkölcsileg az egyik legmagasabban álló, hiszen életeket mentenek. A mentőautó szirénájának hangja nekem személyes emléket is idéz: a Szolnoki Mentőállomás vezető mentőtisztje, Kardos József édesanyám életét mentette meg. Hozzáértése, embersége példaértékű, azonban nem egyedülálló, hiszen a mentőszolgálat munkatársai ugyanilyen kiváló emberek és szakemberek, akik értünk dolgoznak! – mondta dr. Kállai Mária, hozzátéve: A kormányzat az elmúlt években több intézkedésével is hozzájárult a mentőszolgálat fejlesztéséhez. Több száz új mentőautó állt szolgálatba, és bérfejlesztés is történt.

Szalay Ferenc polgármester a Szolnoki Mentőállomás és az önkormányzat kapcsolatáról szólva elmondta, hogy hosszú évek óta kiváló a kapcsolat a város és a mentőállomás között.

- Folyamatos a kapcsolattartás és az együttműködés több téren is. Nem először érkeztünk ide adománnyal, hiszen az elmúlt években jó néhány alkalommal segítettünk például eszközvásárlással. A jelenlegi helyzetben, úgy gondolom, a legpraktikusabb ajándékot hoztuk, egy, a fertőtlenítéshez használható ózongenerátort és a munkavégzéshez szükséges maszkokat.

Kardos József vezető mentőtiszt megköszönve az adományt, kiemelt, hogy amikor a járvány kezdetén az önkormányzathoz fordultak segítségért, hogy hogyan lehetne megoldani a mentőautók fertőtlenítését, a város vezetése azonnal cselekedett, így az országban valószínűleg elsőként Szolnokon valósult meg az autók fertőtlenítésének kérdése. Kardos József a találkozón bemutatta a Szolnoki Mentőállomás új vezetőjét, Simon Csabát is.

AktuálisSzolnoki Mentőállomás