2024.03.29, Péntek
Új szabályokkal újranyitott a Tisza-tavi Ökocentrum
Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló facebook

Új szabályokkal újranyitott a Tisza-tavi Ökocentrum

tiszataviokocentrum.hu

2020.05.08. 13:34

A már megszokott programok közül az első időszakban a Tisza-tóra jelenleg érvényes rendkívüli víziközlekedési szabályok miatt a GPS-es csónaktúrák és a kishajós kirándulások egyelőre még nem vehetőek igénybe, ugyanígy az Elvarázsolt Vízi Világ játszószoba és a 3d mozi sem működhetnek még. Egyelőre szünetelnek a különböző látványetetések - pl Vidralakoma - és a kormorán bemutató is.  

Hirdetés

A legújabb intézkedések és jogszabályok által biztosított lehetőséggel élve a Tisza-tavi Ökocentrum 2020. május 8. péntektől újra fogad látogatókat, vendégeket. E naptól kezdve a látogatás rendjére vonatkozóan ideiglenes, rendkívüli szabályok lesznek érvényesek.

 

A látogatáshoz kapcsolódó legfontosabb, ideiglenes rendkívüli szabályok és hasznos tudnivalók összefoglalóan:

a. A nyitva tartás 10 órától 16 óráig tart (pénztár 15 órakor zár).
b. Belépőjegy vásárlására és belépésre a főbejáratnál található pénztár/kapu vehető igénybe.
c. Csak Ökocentrum Alap elnevezésű belépőjegy vásárolható, kérjük szíveskedjenek a kártyás fizetést előnyben részesíteni.
d. A belépés a korábban megszokott, képeslap formájú színes belépőjegy helyett a pénztárban kiadott nyugta ellenében lehetséges. A Tisza-tavi Ökocentrumba megváltott belépőjegy/nyugta egyszeri belépésre jogosít.
e. Az Ökocentrum látogatása 2020. május 8-tól egyéni és családos vendégek részére lehetséges, a meghirdetett nyitvatartási időben. Csoportos látogatásra további intézkedésig nincs lehetőség.
f. A belépéskor – az Ökocentrum munkatársának közreműködésével és az Ökocentrum által biztosított fertőtlenítőszerrel - kötelező a kézfertőtlenítés.
g. A főépület teljes területén maszk viselése - a száj és az orr eltakarása - kötelező, ehhez kérjük mindenki hozzon magával maszkot vagy erre alkalmas eszközt, sálat, kendőt. A saját maszkkal nem rendelkező vendégeknek lehetőségük nyílik olyan belépőjegyet vásárolni, mely 1 db egyszer használatos (eldobható) maszk árát tartalmazza.
h. Jegyvásárláskor a pénztárnál, valamint a létesítményben tartózkodás során kötelező a 1,5 m távolságtartás, kivételt képeznek ez alól az egyébként is egy háztartásban élő személyek, közeli hozzátartozók.
i. A létesítmény területén egyidejűleg 500 fő tartózkodhat, ezért az 500. belépőjegy értékesítése után a következő vendég csak akkor vásárolhat belépőjegyet és akkor léphet be, ha egy korábban már bent tartózkodó látogató az Ökocentrum területét elhagyta.
j. Az akváriumtérben és a Tájházban történő tartózkodás során, valamint a lift használata kapcsán további, az egyidejű létszámot korlátozó szabályok lehetnek érvényesek, melyekről feliratok tájékoztatnak.
k. Az Ökocentrum területén külső vállalkozó által üzemeltetett büfé esetében a fogyasztás a szabadtéri teraszon lehetséges, ahol szintén érvényes a 1,5 távolság betartására vonatkozó kötelezettség.

 

 

AktuálisTisza-tavi ÖkocentrumPoroszló