2024.04.25, Csütörtök
Célegyenesbe érkezett a „Virágos balkonok, virágos kertek” verseny
A kép illusztráció - pixabay.com

Célegyenesbe érkezett a „Virágos balkonok, virágos kertek” verseny

Magyar Turisztikai Ügynökség

2020.06.12. 08:56

Július elsejéig lehet nevezni a „Virágos balkonok, virágos kertek” pályázatra – Hasznos tippekkel szolgál a pályázóknak Borbás Marcsi és Bálint Gyuri bácsi

Hirdetés

Már csak három hétig, július 1-jéig lehet nevezni a legszebb fotókkal a legvirágosabb balkon és a legvirágosabb kert kategóriában, amelyet az idei évben a Virágos Magyarország verseny rendhagyó módon a települések helyett a lakosság számára hirdetett meg. Bár az újfajta kiírást a vírushelyzet ihlette, a magánszemélyeknek megnyitott pályázati lehetőség igencsak fellelkesítette és mozgósította a magyar hobbikertészeket. A május 15-i indulás óta ugyanis már ezres nagyságrendben regisztráltak a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny honlapján (palyazat.viragosmagyarorszag.hu).

 

„A járványügyi helyzet tovább fokozta a magyar kertművelők munkakedvét és kertszeretetét, hiszen a növények gondozása az otthoni idő kellemes és hasznos eltöltését segítette. A kertbarátok korábban is szorgalmasan fotózták az alkotásaikat, és a hosszú őszi és téli estéken szívesen osztották meg ezeket egymás közt, hogy új „kertbarátokat” szerezzenek. A Magyar Turisztikai Ügynökség „Virágos balkonok, virágos kertek” pályázata remek lehetőséget nyújt számukra, hogy a nagyközönség, valamint a szakmai zsűri előtt is megmutassák a növénykompozícióikat” – mondja Bálint Gyuri bácsi, a Virágos Magyarország verseny szervezőbizottságának örökös tagja, Magyarország kertésze.

 

„A lakosság számára megnyitott, rendhagyó verseny az összefogást szimbolizálja: a sok szép balkonnal és előkerttel az emberek közösen szépítik meg és virágosítják a településüket, és ezzel Magyarországot” – véli Borbás Marcsi, a Virágos Magyarország verseny fővédnöke. Hozzátette: a pályázat egyik célja, hogy minden korosztályból - az óvodásoktól kezdve az idősebb hölgyekig és urakig - minél több embert megnyerjenek a kertészkedésnek.

 

A Virágos Magyarország szakértői hasznos tippekkel és tanácsokkal is szolgálnak a hobbikertészeknek, nem csupán a kertek és balkonok növényei, hanem azok állatvilágával kapcsolatban is. „A pályázati fotókon a kertekben, virágokon található állatvilág, így a méhek és különböző rovarok is nyugodtan megjelenhetnek, hiszen szerves részét képezik a kert ökoszisztémájának. Ne titkoljuk tehát, ha felbukkant egy rovar az elkészült képen, hanem inkább örüljünk neki” – javasolja Bálint Gyuri bácsi.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt egyéni környezetszépítő verseny még három hétig, július 1-jéig várja azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, előkerteket. A legjobb pályázók értékes kertészeti utalványt kapnak. Kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet, valamint 7-7 további pályázatot díjaznak majd értékes kertészeti utalványokkal, továbbá egyedi, tematikus díjakat is kiosztanak a különleges pályaműveket beküldők között. A szakmai zsűri döntése mellett közönségszavazás is indul majd, amelynek győzteseit szintén díjazzák. Mindenkit arra bíztatunk, hogy a legszebb fotókkal nevezzen a versenyre, hogy ezeken a kerteken és erkélyeken keresztül is megmutathassuk hazánk szépségét és sokszínűségét.

A versennyel kapcsolatos további részletekről a https://palyazat.viragosmagyarorszag.hu/ honlapon lehet tájékozódni.

AktuálisVirágos Magyarország