2024.03.29, Péntek
Megújult a mesterszállási bekötő út

Megújult a mesterszállási bekötő út

2020.07.06. 16:30

A Magyar Falu Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában befejeződött a 46161-es jelű Mesterszállás bekötő út közel 1,9 kilométeres szakaszának felújítása. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a SWIETELSKY Magyarország Kft. közel bruttó 251 millió forint hazai forrásból valósította meg a beruházást.

Hirdetés

Ebben az évben Jász-Nagykun-Szolnok megyében 6,7 milliárd forint értékű felújítási, javítási munka elvégzését tervezi a társaság a megye 1330 kilométer hosszú úthálózatán. A felújításokra 2 milliárd forint a Komplex Útfelújítási Program keretében, míg 4,7 milliárd forint Magyar Falu Program keretében áll várhatóan rendelkezésre. A felújítás során a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az érintett útszakaszokon a burkolatmarást követően új kötő és kopóréteget építtetett be. A szakemberek belterületen stabilizált, míg külterületen földpadkát alakítottak ki.

A közlekedésbiztonság javítása érdekében új tartós burkolatjeleket festettek fel, a KRESZ táblákat kicserélték, valamint 124 méter hosszon új szalagkorlátot építettek. A felújítás során öt buszmegállót is felújítottak, mely érintette a buszöblöket és a peronokat is. A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújult szakasz minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Mesterszálláson megtartott ünnepélyes átadáson Boldog István, a térség országgyűlési képviselője mondott avató beszédet. A beruházás részleteit Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. A fejlesztést Karakas József, a SWIETELSKY Magyarország Kft. területi főmérnöke jelentette készre. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal képviseletében a rendezvényen részt vett dr. Rácz Péter járási hivatalvezető.

AktuálisMesterszállás