2024.04.19, Péntek
Megújult a Tourinform az Abádszalóki Tisza-tó Strandon
Magyar Turisztikai Ügynökség

Megújult a Tourinform az Abádszalóki Tisza-tó Strandon

Magyar Turisztikai Ügynökség

2020.07.10. 13:15

Javában zajlik a Magyar Turisztikai Ügynökség tavaly elindított 1 milliárd forintos Tourinform-fejlesztési programja, és szintén folyamatosan újulnak meg országszerte a szabadvízi strandok a strandfejlesztési program keretében. Abádszalókon mindkét létesítmény megújult, méghozzá egy helyen.

Hirdetés

A feloldásokat követően a várakozásoknál is jobban indult a nyár, a belföldi turizmus dinamikus bővülést mutat, és emelkedik a beutazók száma is- mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a július 8-án rendezett megnyitón. Hozzátette: van rá esély, hogy a belföldi turizmus tekintetében a vendégforgalom és a bevételek is meghaladják a tavalyit.

 

Kiemelt szerep a Tourinformoknak

A turizmus újraindításában kiemelt szerepe van az éves szinten 1,8 millió turista által látogatott Tourinform hálózatnak. Most különösen fontos, hogy a települések és térségek fogadószobájául szolgáló Tourinform irodákban korszerű, barátságos, 21. századi körülményekkel találkozzanak a vendégek.

Ezt segíti a Tourinform irodák és információs pontok felújítását célzó pályázat is, melynek keretében megvalósulhat az irodák látogatói igényeknek megfelelő, egységes arculatú fejlesztése, modernizációja. A kiírás a kisfaludyprogram.hu weboldalon érhető el 450 millió forintos keretösszeggel, a jelentkezési határidő augusztus 28.

 

Abádszalókon 2020-ban a strandfejlesztés keretében került sor az egységes arculatú Tourinform irodakonténer beszerzésére is bruttó 25 millió forintos költséggel. Ehhez kapcsolódóan megtörtént a Tourinform-iroda berendezése, bútorok, eszközök beszerzése is. A Tisza-tó Strand Nonprofit Kft. fenntartásában működő Tourinform iroda 19 éve szolgálja a település turizmusát, ám ez az országban az első, amelyet ezzel az innovatív, 21. századi megoldással alalakítottak ki. A város ráadásul jó érzékkel áthelyezte a városi irodát a település leglátogatottabb attrakciója mellé a strandhoz, így várható, hogy az évi 3 ezer látogatói megkeresés megsokszorozódik. Az új Tourinform iroda a legnépszerűbb attrakció bejárata mellé költözött, a hét minden napján nyitva tart.

 

 

Zajlik a strand fejlesztése

Az újraindulásban szintén nagy szerep jut az olyan vízpartoknak és az aktív kikapcsolódásra alkalmas kirándulóhelyeknek, mint a Tisza-tó. Abádszalók strandja a Magyar Turisztikai Ügynökség strandfejlesztési programjának második és harmadik ütemében is részesült támogatásban, a második ütem eredményeit már élvezhetik a látogatók.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország Kormányának támogatásával 2017-ben indította el a strandfejlesztési programot, amelynek célja, hogy 2030-ig az összes szabadvízi strand megújuljon.

 

Abádszalókon a tavalyi második ütemben 114,9 millió forintból megvalósult többek között a bejárati épület rekonstrukciója, környezetrendezés, közműkialakítás és egyéb infrastrukturális fejlesztések, mint közvilágítás, árnyékolás és térbútorok elhelyezése. Mini golfpálya létesült, illetve útbaigazító és egyéb információs táblák kerültek ki.

 

 

 

Zajlik a harmadik ütem is, ennek során csaknem 57 millió forint támogatással tovább fejlődnek a vendégfogadás feltételei. Év végéig öt családbarát mosdót és baba-mama pihenőt alakítanak ki, továbbá egységes tájékoztató eszközöket helyeznek ki. 

Az új arculat megjelenik az öltözők, a családi és akadálymentesített öltözők, a tájékoztató táblák és az irányjelző táblák kialakításában is. A központi motívum a vízi madár, a betűtípus és a színek pedig a vízi élet motívumait ragadják meg.

Mindez hozzájárul ahhoz, hogy Abádszalók korszerű, rendezett, vonzó környezettel fogadhassa a pihenni vágyókat.

 

 

 

AktuálisAbádszalók