2024.03.28, Csütörtök
Félmilliárd forintból újult meg a szabadstrand Abádszalókon
Abádszalók Tisza-Tó Strand facebook

Félmilliárd forintból újult meg a szabadstrand Abádszalókon

mti

2020.08.11. 17:36

Új hárompályás csúszda, sétányok, ezer négyzetméteres többfunkciós rendezvénytér, homokfoci-, illetve strandröplabda pálya létesült. Emellett többek között öltözők, új büfék jöttek lére, plázsokat alakítottak ki, árnyékolórendszerek épültek, világításkorszerűsítés történt.     

Hirdetés

A közelmúltban véget ért korszerűsítés a Terület- és településfejlesztési operatív programban (Top) nyert 400 millió forintból, illetve a Magyar Turisztikai Ügynökség 100 millió forintos támogatásának köszönhetően valósult meg.

A Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásának köszönhetően családbarát játszótér épült, modern beléptetőrendszert alakítottak ki, új Tourinform Iroda jött létre.     

Két évvel ezelőtt mintegy hatvanezren látogatták a strandot, ez a szám csökkent tavaly az építkezés idején, amikor csak egy hónapig volt nyitva a partszakasz. Bíznak abban, hogy a megújult strand a korábbinál is több látogatót vonz majd - jegyezte meg. Idén nemcsak Abádszalókon korszerűsödött a szabadstrand, több Tisza-tavi településen zajlik strandfejlesztés: Tiszafüreden, Kiskörén, Sarudon, Tiszanánán, Poroszlón és Tiszabábolnán.

AktuálisAbádszalók