2024.03.28, Csütörtök
Hamarosan elkészül Szolnok 2035-ig szóló kulturális koncepciója
Aba-Novák Agóra Kulturális Központ facebook

Hamarosan elkészül Szolnok 2035-ig szóló kulturális koncepciója

szolnok.hu

2020.08.12. 16:13

Szolnok város 2020-2035 időtávra szóló kulturális koncepciójának első közösségi tervező, helyzetelemző műhelyét tartották kedden az Agórában, melyet a közeljövőben még kettő követ. A harmadik alkalmon már a következő két évre szóló cselekvési terv kidolgozása is megtörténik.

Hirdetés

A résztvevőket Fejér Andor alpolgármester köszöntötte, aki  a koncepció kidolgozásnak fontosságáról szólva elmondta: a városban élők számára az egyik legfontosabb megtartó erő a sokszínű, színvonalas rendezvények elérhetősége. A város jelentős összeget fordít a kultúrára, azonban keresni kell a megújulás lehetőségeit is.

Az önkormányzat a város polgárságának, civil, egyházi, gazdasági szervezeteinek, intézményeinek partneri együttműködési keretében készíti el a megyeszékhely új kulturális koncepcióját. Nem titkolt cél, hogy mindezzel egyúttal előkészítik Szolnoknak az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerését célzó pályázatot is.

A tervező munka első szakaszában átfogó szakértői helyzetelemzés készült a város kulturális életéről és adottságairól. A munka részeként 20 mélyinterjú és 5 területi, illetve tematikus fókuszcsoport keretében már mintegy 80 kulturális területen aktív szakember, szervezeti képviselő kapcsolódtt be a tervező folyamatba. A helyzetelemzést és a szükségletek felmérését célzó online kérdőívet több mint kétszázan töltötték ki.

AktuálisAba-Novák Agóra Kulturális Központ