2024.04.26, Péntek
Forgalmirend-változás Jászberény térségében
nif.hu

Forgalmirend-változás Jászberény térségében

NIF Zrt.

2020.09.11. 10:38

A Jászberény elkerülő szakasz III. ütemének építésénél megkezdődnek a nagytömegű földmunkák.

Hirdetés

A kivitelező elvégezte a lőszermentesítést. A régészeti és a további terület előkészítő munkák folyamatban vannak.

Hamarosan megkezdik a nagytömegű földmunkákat, ezért a 32. sz. főút és 3203. sz. ök. út szállítással érintett útcsatlakozásainak környezetében a keresztirányú forgalmat ideiglenesen jelzőőrös forgalomirányítás mellett biztosítják.

A szállítást 2020. szeptember 11-től várhatóan 2021. október végéig végzik reggel 6 óra és délután 17 óra között, szükség esetén hétvégi időszakban is. A munkálatok a közútkezelő hozzájárulásával a téli útüzemeltetés alatt is folytatódhatnak. Amennyiben a szállítási munkák befejeződnek, abban az időszakban felfüggesztik az ideiglenes forgalmi-rendet.

 

Az új 2×1 sávos út 4,5 km hosszban épül meg, a 32. sz. főutat köti össze a 31. sz. főúttal. Az útszakasz a 32. sz. főútnál nyomvonalkorrekcióval indul, a tervezési szakasz végén a 31. sz. főúti csomópontnál a meglévő körforgalomhoz csatlakozik.

Az új nyomvonal és a 3203. sz. Gyöngyös-Jászberényi út keresztezésében egy 25 méter sugarú, négyágú körforgalmú csomópont épül, melynek gyöngyösi ágát 150 méteren, jászberényi ágát pedig 500 méteren újítják fel.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A kivitelezést a Colas Út Zrt. – HE-DO Kft. közös ajánlattevő végzi, nettó 4,9 milliárd forint értékben.

AktuálisJászberény