2024.04.23, Kedd
Lezárult az Országos Vérellátó Szolgálat és Magyar Vöröskereszt nyári véradókampánya
A kép illusztráció - pixabay.com

Lezárult az Országos Vérellátó Szolgálat és Magyar Vöröskereszt nyári véradókampánya

Magyar Vöröskereszt

2020.09.11. 13:47

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt június 15. és augusztus 31. között közös kommunikációs kampánnyal szólította meg a potenciális véradókat. Neves sportolókkal, zenészekkel és színészekkel együttműködve buzdították véradásra a lakosságot.

Hirdetés

Júniusban 32 584, júliusban 34 253 fő jelentkezett véradásra. Augusztus végén, a vérkészlet csökkenése miatt az OVSz kénytelen volt korlátozni a vérkészítmény-ellátást egy rövid időre, azonban a külön felhívásra aktivizálódó véradóknak köszönhetően pár nap alatt sikerült elérni a korábbi évek augusztusi átlagát, így teljes körűen kiszolgálni a fekvőbeteg-ellátó intézményeket. Az elmúlt 12 év második legeredményesebb napja augusztus 30-a volt, amikor 2.781 véradásra jelentkezést regisztráltak.

 

Az országos vérkészlet egyensúlyáért felelős Országos Vérellátó Szolgálat és a véradások hazai szervezését végző Magyar Vöröskereszt továbbra is azt kéri, hogy aki teheti és egészségesnek érzi magát, valamint az elmúlt 14 napban nem járt külföldön, menjen el vért adni, hiszen a koronavírus-fertőzés előttünk álló második hulláma alatt is folyamatosan szükség lesz a betegek vérkészítményekkel való ellátására.

A véradási helyszínek és időpontok a www.ovsz.hu és www.voroskereszt.hu/veradas oldalon érhetők el.

Aktuálisvéradás