2020.09.25, Péntek

Hirdetés

Sporttörténeti kiállítás nyílt a szolnoki Széchenyi István Gimnáziumban
szolnok.hu

Sporttörténeti kiállítás nyílt a szolnoki Széchenyi István Gimnáziumban

szolnok.hu

2020.09.12. 11:47

A Grundtól az Olümposzig címmel nyílt sporttörténeti kiállítás a Széchenyi István Gimnáziumban, ahonnan olyan kiváló sportolók kerültek ki, mint Karakas Hedvig világbajnoki bronzérmes cselgáncsozó vagy a megnyitón is megjelent Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázó.

Hirdetés

Érmek, olimpiai formaruhák, emlékérmek, mezek és még számos relikvia sorakozik a tárlókban, amely szolnoki kötődésű, emlékezetes sportpályafutású sportolókat mutat be, akik közül több is a Széchenyi gimnázium egykori tanulója volt. A kiállítás egyik megálmodója, az intézmény hamarosan nyugdíjba vonuló testnevelője, Bagyinszki Géza volt – mondta Deák László igazgató.

Szalay Ferenc polgármester ennek kapcsán a gimnáziumban folyó színvonalas sportoktatást emelte ki, és szólt az egészséges életmód fontosságáról is, amelynek egyik alappillére a rendszeres mozgás.

-Több iskolánkban emelt szintű testnevelés van, a szolnoki sportiskolákban több ezer diák mozog rendszeresen, s azóta az országosan bevezetett mindennapos testnevelés is Szolnokról indult. Kellene a példaképek, fontos, hogy a fiatalok követendő példákkal találkozzanak, és ennek bemutatására remek lehetőség ez a kiállítás zárta gondolatait a polgármester.

A megnyitón Drávucz Rita mellett megjelentek Kanizsa Tivadar testvérei, Varga Tamás világbajnok, az ejtőernyős válogatott tagja, Rudner Gábor, a Szolnoki Olajbányász játékosa, Barcsikné Szatmári Edina vívó, a Szolnoki Sportcentrum Sportiskola vívószakosztályának vezetőedzője, Szilágyi Réka gerelyhajító, Tamási Zsombor ifjúsági világbajnoki ezüstérmes kajakos, Juhász Adrián világ- és Európa-bajnok magyar evezős, közülük többen az iskola egykori diákjai.

AktuálisSzéchenyi István GimnáziumSporttörténeti kiállítás