2024.03.29, Péntek
Új közösségi térrel gazdagodott a szolnoki diákság
Szalay Ferenc facebook

Új közösségi térrel gazdagodott a szolnoki diákság

szolnok.hu

2020.09.10. 10:53

A SZIFON névre elkeresztelt klubhelyiséget a megyeszékhely önkormányzata bocsátotta a fiatalok rendelkezésére, üzemeltetésében pedig az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ nyújt segítséget.

Hirdetés

Az ünnepélyes átadóra eljött Rácz Zsófia, fiatalokért felelős helyettes államtitkár is. Az egyébként mezőtúri illetőségű, mindössze 22 esztendős politikus köszöntőjében elmondta: mi fiatalok azokhoz a dolgokhoz ragaszkodunk, melyeknek a létrehozásában mi is részt tudunk venni. Ezért is jó látni és hallani, hogy mennyire sokat dolgoztak a szolnoki diákok a SZIFON csinosításában, hangulatossá tételében.

Szalay Ferenc polgármester arról beszélt, hogy az elmúlt évek diákközgyűlésein minden alkalommal felmerült egy olyan ifjúsági közösségi tér kialakításának igénye, amit a fiatalok magukénak érezhetnek, ahova "csak úgy be lehet ülni", amelynek programjait ők alakíthatják.

- Hiszek abban, hogy Szolnokon jó fiatalnak lenni, s nem csupán azért, mert nálunk valóban számít a véleményük, figyelembe vesszük javaslataikat. Mi valóban hazavárunk minél több ifjú szolnokit az egyetem elvégzése után is, hiszen szükségünk van rájuk, velük, az ő tanácsaik mentén szeretnénk építeni Szolnokot – tette hozzá a város vezetője.

Az ünnepélyes SZIFON-avatón átadták Szolnok ifjúsági díjait is, melyeket egyébként március 15-én vesznek át a díjazottak. A koronavírus-járvány ugyan pár hónappal eltolta az ünnepélyes eseményt, de így is örömmel vette át az elismerést Nagy Rita, a Verseghy Ferenc Könyvtár, valamint Gustafik Gergő.

AktuálisSzifonAba-Novák Agóra Kulturális Központ