2024.03.28, Csütörtök
Faültetéssel kezdődött a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes akció
szolnok.hu

Faültetéssel kezdődött a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes akció

szolnok.hu

2020.10.12. 20:47

Szombaton délelőtt elültették az Összefogás fáját a Rózsakertben a katolikus, református, evangélikus egyházak által szervezett 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű önkéntes akció nyitányaként. A programhoz idén kapcsolódik a TISZtA PART részprojekt egy geocaching játékkal„Elveszett ládák fosztogatói a TISZtA PARTON” címmel.

Hirdetés

Szalay Ferenc polgármester az eseményen köszönetet mondott a Szer-telen Fiatalokért Szolnok Közhasznú Egyesület vezetőjének, Kozák Csabának és feleségének, Ildikónak, hogy 14 éve szervezi és koordinálja Szolnokon és a megyében az akciót. Végh Miklós református lelkész a faültetés keresztyén szimbolikájáról beszélt, az összefogás, a hit és a szeretet erejéről.

Országszerte fiatalok kisebb-nagyobb csoportjai teljesítenek ezúttal is közhasznú feladatokat: intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás. Az idei évben, tekintettel a járványügyi helyzetre csak október 10-én zajlanak az önkéntes miniprojektek.

Az Elveszett ládák fosztogatói a TISZtA PARTON” című játék a geocaching szabályait veszi alapul. 10 Tisza-part környéki állomáson kell a fiataloknak egy-egy elrejtett „kincses ládát” megtalálnia, amiben egy-egy környezettudatossághoz kötődő feladat is rejtőzik. Ha sikeresen megoldják, akkor eljutnak a következő állomásra. A sorozat a közelmúltban megnyílt ifjúsági közösségi térben, a SZIFON-ban zárul, ahol a 72 óra szellemiségének megfelelően jótékonysági céllal textil szatyrokra és maszkokra kreatív logót készítenek. Az elkészült textiltáskákat (a megfelelő higiénés előkészítés után) az ESZI részére ajánlják fel.

Aktuális72 óra kompromisszumok nélkül