2024.04.18, Csütörtök
Katonai versenyen mérkőztek meg középiskolások
kormanyhivatal.hu

Katonai versenyen mérkőztek meg középiskolások

kormanyhivatal.hu

2020.10.14. 14:29

Megtartották a 2020-2021-es Országos Haditorna Verseny Jász-Nagykun-Szolnok megyei fordulóját. A honvédség által szervezett és a Megyei Védelmi Bizottság (MVB) támogatásával lezajlott megméretésen a fiatalok belekóstolhattak a katonai kiképzésbe.

Hirdetés

A szandai sportreptéren rendezett viadalon a középiskolás diákcsapatok a legkülönfélébb katonai feladatokban mérték össze tudásukat. Volt lézerfegyveres lövészet, kézigránát célba dobás, katonai tereptan, fegyveres váltófutás, elsősegélynyújtás, tájfutás és honvédelmi totó.

Idén tizenegy csapat nevezett be, és amellett, hogy nevezések a megye minden részéről érkeztek, egy Pest megyei iskola is a szolnoki fordulóban indult. A versenyt az MVB elnöke, dr. Berkó Attila kormánymegbízott nyitotta meg, aki elmondta: az esemény jó szellemiséget képvisel, ezért is lehet nagy hagyománya. - A verseny testi és szellemi kihívást jelent, és a sport eszközeivel népszerűsíti a honvédelem ügyét – tette hozzá. A kormánymegbízott üdvözölte a diákokat és felkészítőket és jó versengést kívánt.

A győzelmet a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium „Jász Vitézek” nevű fiúcsapata szerezte meg, így ők képviselik majd térségünket a tavaszi, budapesti országos döntőben.

AktuálisOrszágos Haditorna Verseny