2024.03.28, Csütörtök
Megkezdődtek az őszi betakarítási munkák
police.hu

Megkezdődtek az őszi betakarítási munkák

police.hu

2020.10.14. 16:33

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a munkagépek megnövekedett forgalmára figyelmeztet.

Hirdetés

Az őszi betakarítási munkák során a települések be- és kivezető útjain, a szántóföldekről becsatlakozó földutakon várhatóan jelentősen megnövekszik a tehergépjárművek, valamint a mezőgazdasági munkákban részt vevő járművek forgalma. Ezen járművek nagy méretéből és alacsony sebességéből adódóan több helyen számíthatnak arra, hogy feltorlódik a forgalom és a mögötte haladó járműveket előzésre kényszerítik, ezáltal megnövekszik a balesetveszélyes szituációk kialakulásának lehetősége is. 

Találkozhatunk olyan balesetveszélyes helyzetekkel is, amikor a teherautó platójáról szóródik a gabona, cukorrépa, mivel azt szabálytalanul helyezték el, vagy rosszul lett rögzítve, elmaradt a letakarás. Jellemző továbbá, hogy a megváltozott időjárási viszonyok következtében a munkagépek- és a hozzákapcsolt vontatmány kerekei sarat hordanak fel úttestre, melynek hirtelen kikerülése, vagy a ráhajtás okozhatja a jármű megcsúszását.

Tanácsoljuk, hogy közlekedésük során ősszel is legyenek figyelmesek! A mezőgazdasági járműveket fokozott óvatossággal közelítsék meg, az előzést körültekintőbben végezzék, és tartsanak nagyobb oldaltávolságot!

Mindenkinek jó utat és balesetmentes közlekedést kívánunk!

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottságőszi betakarítás