2021.05.07, Péntek
Gyártáskorszerűsítő beruházás valósult meg a Flex-Coop Kft.-nél Jászberényben
Flex-Coop Kft. facebook

Gyártáskorszerűsítő beruházás valósult meg a Flex-Coop Kft.-nél Jászberényben

mti

2020.11.17. 19:29

Görgőgyártó munkaállomások létesültek és a görgőgyártás hulladékát újrahasznosító rendszert telepítettek a szakemberek.

Hirdetés

Korszerűsödött a speciális futógörgőgyártás a jászberényi székhelyű Flex-Coop Kft.-nél, a több mint 594 millió forintos beruházás megvalósítására csaknem 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a cég a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) pályázatán.


A beruházásnak köszönhetően az úgynevezett HDPE görgőgyártás gyorsabb és hatékonyabb lett. A termékkör bővülhetett az amerikai piacról felmerült igényeket is kielégítő, szélesebb mérettartományú görgőkkel.

A Flex-Coop Kft. 1986-ban alakult, fő tevékenysége az egyedi gépgyártás. A társaság a kilencvenes évektől többször vett részt komplett gyárak, üzemek, technológiák transzfereiben is. A jelenlegi beruházással érintett EU-ROLLER márkanéven forgalomba kerülő, 2014-ben Magyar Termék Nagydíjat kapott speciális futógörgővel a társaság jelentős beszállítója a nemzetközi bányaiparnak, cementgyáraknak, hulladékfeldolgozóknak, erőműveknek és más külszíni vagy poros technológiát alkalmazó cégeknek. A kft.-nél - a jászberényi és a bátonyterenyei telephelyen - mintegy hatvan ember dolgozik.

A cég többek között Ausztráliába, az Amerikai Egyesült Államokba, Indonéziába, Chilébe, Oroszországba, Ukrajnába, Kínába valamint Németországba és Finnországba exportál.
 

AktuálisFlex-Coop Kft.Jászberény