2024.05.02, Csütörtök
Elkészült a 3225-ös út Besenyszög belterületi szakasza

Elkészült a 3225-ös út Besenyszög belterületi szakasza

2020.12.28. 17:16

A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható.

Hirdetés

A Magyar Falu Program keretében, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában befejeződött a 3225. jelű Szolnok-Jászkisér összekötő út Besenyszög belterületi 1,7 kilométeres szakaszának a felújítása, amelynek műszaki átadás-átvételi eljárása 2020. december 16-án zárult le.

A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABEL konzorcium közel bruttó 318 millió forint hazai forrásból valósította meg a beruházást.

Ebben az évben Jász-Nagykun-Szolnok megyében 5,3 milliárd forint beruházási értékű felújítási, javítási munka történt a megye 1330 kilométer hosszú úthálózatán.

A beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 15+234-17+000 km szelvények közötti 1,7 kilométer hosszon a meglévő burkolat profilmarását követően, a burkolatszéltől a tengely irányába mért jobb és bal oldalon 1,5 méter szélességben, 7 centiméter vastagságban mélymarást végeztetett. Ezután a pályaszerkezetre 1,5 méter szélességében 7 centiméter vastag alapréteg, majd a teljes pályaszélességben 5,0 centiméter vastagságban új kötőréteg és 3,5 cm vastagságban új kopóréteg került beépítésre. A szakemberek a teljes belterületi szakaszon 1,0 méter széles stabilizált padkát építettek.

Megújultak a szakaszon lévő autóbusz-megállóhelyek is, mely érintette a buszöblöket és a peront is. A közlekedésbiztonság javítása érdekében a szükséges helyeken szalagkorlát épült, továbbá új burkolatjeleket festettek fel, valamint a KRESZ táblákat is kicserélték.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában történt 3225. jelű Szolnok-Jászkisér összekötő út Besenyszög belterületi 1,7 kilométeres szakaszának felújítását, a kivitelező STRABEL konzorcium, az erőforrásainak átcsoportosításával 50 naptári nap alatt végezte el, a tervezett 90 naptári nap helyett.


 

AktuálisBesenyszög