2024.04.30, Kedd
Több mint 150 óvoda honlapjának kialakítását segítette az OkosÓvoda Program
A kép illusztráció - szolnokvarosiovodak.hu

Több mint 150 óvoda honlapjának kialakítását segítette az OkosÓvoda Program

Innovációs és Technológiai Minisztérium

2020.12.09. 13:38

A pályázaton nyertes 159 magyarországi óvoda egységes szolgáltatásként, kész arculati elemeket tartalmazó modulokból alakíthatta ki honlapját a saját igényeiknek megfelelően.

Hirdetés

Idén harmadik alkalommal hirdették meg az OkosÓvoda Program felhívást, amelynek keretében ingyenes honlapszolgáltatást biztosítottak az óvodák számára. Ez hozzájárul a szülők és az intézmények közötti hatékonyabb kommunikációhoz és a mindennapi, óvodai élettel kapcsolatos információkat is átlátható formában tekinthetik meg az óvodaválasztás előtt álló családok – jelentette be Solymár Károly Balázs, az ITM digitalizációért felelős helyettes államtitkára.

Annak érdekében, hogy az óvodások okoseszköz-használatáról pontosabb képet lehessen kapni, a pályázat benyújtásának követelményévé vált a „DigiMini” kutatási napló csatolása is. A napló egy nagymintás, amonimizált kutatás része, amelynek az eredményei jó alapként szolgálhatnak majd az olyan országos és nemzetközi programok, jó gyakorlatok kidolgozásakor, amelyek egyrészt az okoseszközök hasznos alkalmazását segítik, másrészt csökkentik a korai túlzott internethasználat kockázatait – ismertette Solymár Károly Balázs.

 

Az OkosÓvoda Program komplex megoldásként támogatja a digitális kultúra és kompetencia fejlesztését, valamint a médiatudatosság, médiaműveltség fejlesztését. A Program honlapján olyan gyermekvédelemről és biztonságról, segítségnyújtásról szóló publikációk találhatóak, amelyek mind az óvodák, mind a szülők számára hasznos útmutatásként szolgálhatnak. Az OkosÓvoda Program idei fővédnöke Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára volt.

A pályázattal és a nyertes intézményekkel kapcsolatos bővebb információk itt érhetőek el.

 

AktuálisOkosÓvoda Program